Banes Motor České Budějovice
23.11.2012, Radek Papáček

Rudolf Červený bude hostovat v Mladé Boleslavi

Útočník Rudolf Červený bude z týmu HC MOUNTFIELD hostovat v Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletý hokejista však bude v případě potřeby kdykoliv opět k dispozici českobudějovickému klubu. „Ruda s ohledem na svůj hokejový vývoj potřebuje pravidelně hrát. V našem mužstvu k tomu v poslední době neměl příležitost, proto jsme byli nuceni najít mu prostor jinde a rozhodli se k jeho přesunu do Mladé Boleslavi,“ sděluje Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Rudolf Červený tak sice působit v nižší soutěži, ale ovšem v týmu s extraligovou úrovní a zázemím. Mladá Boleslav navíc Jihočechům nedávno vyšla vstříc s uvolněním brankáře Lakosila, když se po Jakubu Kovářovi zranil také druhý gólman Lukáš Sáblík. Rudolf Červený byl nejdříve mimo hru kvůli zranění nosu a po rekonvalescenci se už těžko prosazoval do základní sestavy, kde mezitím díky hráčům z NHL mezi útočníky vznikla velká konkurence.

„Ruda bude v Boleslavi hrát pravidelně, na led by se měl navíc dostat také při přesilovkách a oslabeních. Věříme, že s tímto vědomím k tomu i on sám přistoupí dobře. V Mladé Boleslavi by se měl opět dostat do správného zápasového nasazení a být platným hráčům týmu, což právě potřebujeme pro jeho hokejový růst. V případě potřeby si jej budeme moci stáhnout zpět do našeho kádru,“ říká Petr Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....