Banes Motor České Budějovice
25.11.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Máme za sebou další odehraná kola mládežnických soutěží a dá se říci, že tentokrát nebyly výsledky mládeže vůbec špatné, ale stále je prostor na zlepšení. Juniorka nejprve vyhořela v Litvínově a pak doma porazila lídra z Chomutova. Starší dorost splnil povinnost s Mladou Boleslaví a pak s lídrem s Liberce prohrál až v prodloužení. Mladší dorosty tentokrát byly stoprocentní a zlepšily si svoje pozice. Hráčem týdne je Karel Schmidmayer, který získal v jednom zápase čtyři body (2+2).

Juniorka

Nepovedený zápas na severu Čech

Ve čtvrtek se Jihočeši představili v Litvínově. Čekalo se, zda Budějovičtí zúročí herní zlepšení z posledního zápasu, ale nestalo se. Litvínovští byli od začátku lepší a měli otěže zápasu pevně ve svých rukou. Tvrdou ranou pro hosty byl konec první třetiny a začátek druhé. Během čtyř minut dokázali domácí dát čtyři branky a rozhodli o výsledku. Do branky Jihočechů se postavil David Gába a brankostroj Severočechů se zastavil. Přesto dokázali domácí ještě jeden gól přidat a zvítězili jasně 5:0.

Jihočeši se vytáhli na lídra

V sobotu sehráli Jihočeši doma zápas s vedoucím týmem soutěže Piráti Chomutov. Hosté plnili roli favorita, když na začátku druhé části vedli ji 2:0. Jihočeši se nepoložili, ale naopak zvedli se z popela a dokázali zápas otočit až na stav 4:2. Pak sice hosté snížili z trestného střílení, ale více již nedokázali. Jihočeši tak vyhráli 4:3 a získali potřebné body, které je stále drží ve hře o play-off. Hrdinou zápasu byl Adam přibyl, který zaznamenal hned tři body (2+1).

Starší dorost

Splněná povinnost

V pátek se na druhé ledové ploše odehrálo utkání staršího dorostu, když soupeřem Jihočechů byl tým BK Mladá Boleslav. Jihočeši byli v zápase favority a od začátku zápasu si nad jeho průběhem zachovávali kontrolu. Hosté sice snížili na 2:1, ale domácí bleskově odpověděli brankou a po chvíli přidali ještě jednu. Hosté stačili již jen korigovat a konečných 4:2 a tři body zůstaly v Českých Budějovicích. Jihočeši vyhráli zaslouženě a drží tak postupové příčky. Dva body zaznamenal David Ruda.

Ze souboje s lídrem zůstal jen bod

Sobotním soupeřem dorostenců byl lídr tabulky Bílí Tygři Liberec. Tygři nejdou zvyklí prohrávat a na hřištích soupeřů se jim daří náramně. Tentokrát to v Českých Budějovicích neměli lehké. Domácí musejí bojovat doslova o každý bod a tak nedali svému soupeři nic zadarmo. Až do padesáté minuty vedli domácí o jednu branku a drželi naději na tři body. Jenže pak se hostům povedlo srovnat a zápas dospěl do prodloužení. To se nehrálo dlouho, protože Tygrům se podařilo dát branku a odvést si tak dva body za vítězství 3:2p. O vyrovnanosti zápasu svědčí i počet střel na branku 30:31. Dva body domácích získal Radek Prokeš.

Mladší dorost A

Zasloužené vítězství

Mladší dorost A sehrál tento týden jen jeden zápas. V neděli přijela do Budvar arény Dukla Jihlava. Jednalo se o souboj dvou tabulkově vyrovnaných celků a tak mohla být rozhodující výhoda domácího ledu. Jihočeši začali dobře a po dvou třetinách vedli 2:0. Dukla snížila deset minut před koncem a ze zápasu bylo drama. Hosté odvolali brankáře a pokoušeli se vyrovnat v power-play. To se jim nepovedlo a naopak třetí branku domácích dal Ondřej Šulek a stanovil tak konečné skóre zápasu na 3:1.

Mladší dorost B

Rozhodla třetí třetina

Ve čtvrtek se v Budvar aréně předehrávalo utkání s Kolínem. Zápas to byl vyrovnaný a padalo i dost branek. Po dvou třetinách to bylo 4:4 a ve třetí části se trefovali již jen domácí. Ti dali dvě branky a vyhráli tak 6:4. Jihočeši tak dokázali porazit svého souseda v tabulce dále se drží v polovině tabulky. Tři body získal obránce Daniel Klinecký.

Jihočeská exhibice

Sobotním soupeřem dorostenců byla tým BK Mladá Boleslav B. Jihočeši byli favority zápasu a to nejen díky tomu, že měli výhodu domácího ledu. Definitivně bylo jasno ve druhé části, kdy domácí dali čtyři branky a vedli již 6:1. Ve třetí části ještě dvě branky přibyly a skóre se ta zastavilo na stavu 8:1. Nejvíce řádil Karel Schmidmayer, který získal celkem čtyři body (2+2).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....