Banes Motor České Budějovice
26.11.2012, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD se omlouvá příznivcům. Po sportovním vedení žádá okamžitou změnu

Extraligový HC MOUNTFIELD má za sebou nevydařený víkend. Jihočeši si připsali dvě porážky, navíc po ostudných výkonech. Českobudějovičtí doma pohledli Zlínu 6:3 a v Karlových Varech prohráli 8:0. „Všem naším příznivcům patří omluva za poslední předvedené výkony. Stejně jako pro fanoušky je i pro vedení a představenstvo klubu pokračování takového vystupování mužstva nepřijatelné. Hráči i trenéři však nyní mají naší plnou podporu. Do pátku mají prostor se připravit na následující tři důležité zápasy, které mohou být zlomové pro další průběh sezony,“ sděluje Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Jihočeši v pátečním utkání proti Zlínu při tom začali skvěle. Do utkání vstoupili výborně a dostali se do vedení 3:0. Pak ale přišel zásadní zlom. Zlín výsledek otočil šesti vstřelenými góly a vyhrál v Budvar Aréně nakonec 6:3. V neděli pak HC MOUNTFIELD prožil v Karlových Varech naprostý výbuch. Domácí Energii podlehl 8:0.

Naprosto zapomenuta je tak předchozí úspěšná série, kdy Českobudějovičtí dokázali bodovat sedm zápasů v řadě. Cestou k podařeným výsledkům byl maximální týmový výkon, kdy každý hráč věděl o své roli v týmu a tu plnil. „Na tuto cestu se musíme vrátit. Pokud by tomu tak nebylo, pak si sportovní vedení i hráči musí uvědomit, že by musely přijít změny,“ říká Zdeněk Blažek.

HC MOUNTFIELD nyní v extralize čekají nejbližší zápasy v pátek doma se Slavií Praha, v neděli rovněž doma s Vítkovicemi a v úterý v Litvínově. „Nestanovali jsme si žádná bodová ultimáta. Vzhledem k odpovědnosti k našim příznivcům musíme tyto zápasy zvládnout především s určitou důstojností. To je pro nás zcela zásadní,“ říká nejvyšší muž českobudějovického klubu. „Tuto zodpovědnost musí hráči a trenéři cítit. Hráčský kádr je totiž dostatečně kvalitní, aby se podobné výkony a výsledky neopakovaly. Nyní tak tým musí ukázat svou sílu,“ pokračuje Zdeněk Blažek.

„V našem mužstvu před utkáním se Zlínem došlo k uspokojení. Navíc, když jsme se pak dostali rychle do vedení 3:0. To se však nesmí stávat, to musíme odbourat a vrátit se k předchozím týmovým výkonům,“ přidá Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD. „Jak uvedl hlavní trenér Peter Draisaitl na tiskové konferenci po utkání v Karlových Varech, poslední dva nevydařené zápasy Jihočeši odehráli v sestavě se všemi zkušenými hráči a o to více není možné takové výkony dále akceptovat. To si musí uvědomit právě samotní hráči. Nyní se tak budeme zabývat tím, jaké vybrat hráče do základní sestavy pro další utkání a jak je dále poskládat v jednotlivých formacích,“ říká Petr Sailer. Tým se sice nyní bude soustředit především na nadcházející extraligové zápasy, ve středu však Jihočeši hrají také v Brně poslední utkání v rámci European Trophy. „K utkání s Kometou odcestuje prakticky kompletní kádr jen vyjma hráčů z NHL, tedy Václava Prospala, Milana Michálka, Martina Hanzala a Andrew Ference,“ informuje sportovní manažer.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....