Banes Motor České Budějovice
27.11.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží pokračují od čtvrtka do neděle. Doma hraje jen juniorka a starší dorost. Mladší dorosty hrají všechny zápasy venku. Opět nás čeká super sobota, kdy hrají v jeden čas juniorka i starší dorost.

Juniorka

Juniorka dokázala v minulém kole porazit doma lídra soutěže a tak by měla ukázat svoje kvality i v dalších kolech, vzláště když nutně potřebuje bodovat. Hned ve čtvrtek zajíždí na Kladno. To je nyní sousedem Jihočechů v tabulce a má o jeden bod méně. Doma hrálo Kladno devětkrát a získalo čtrnáct bodů. První vzájemný zápas se hrál v Budvar aréně a domácí vyhráli 3:1, což by byl dobrý výsledek i tentokrát. V posledním kole vyhráli Kladenští v Plzni 3:0 a zdá se, že mají dobrou formu.

V sobotu přijede do Budvar arény Plzeň, nejbližší soupeř Jihočechů a odvěký rival. Západočeši mají tradičně silné mládežnické výběry a zápasy s tímto soupeřem jsou malým derby. Letos není Plzeň velmi úspěšná. V tabulce je sedmá a má o čtyři body více než Jihočeši. Venku se Plzni daří lépe než doma, když získala již sedmnáct bodů. Důkazem toho je i vítězství Jihočechů v Plzni v prvním duely této sezóny 4:2. Protože Budějovickým se daří doma lépe než venku je šance na snížení náskoku Plzně v tabulce reálná. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost je již v poslední čtvrtině své základní části a stále nemá jisté místo v první čtyřce. Tentokrát se v pátek utká s Duklou Jihlava. Dukla je na druhém místě v tabulce a má téměř jistý postup do nejsilnější čtyřky. Doma je navíc druhý nejlepší tým soutěže a tak to Jihočeši nebudou mít nijak lehké. Tito soupeři spolu již hráli třikrát a Jihočeši byli úspěšní jen jednou a to hned v prvním zápase 3:0 a pak následovaly dvě porážky 1:4 a 0:3. Nyní je tedy poslední možnost srovnat účty. V posledním zápase vyhrála Dukla v Hradci Králové 5:2 a zdá se, že hraje v pohodě.

V dalším zápase si dorostenci zahrají doma a jejich soupeřem bude tým HC Hradce Králové. Východočeši jsou šestí a stále drží naději na nejsilnější čtyřku, ovšem to by museli naplno bodovat až dokonce soutěže. Pro Jihočechy by vítězství znamenalo zvýraznění náskoku před tímto soupeřem. Hradci se ovšem venku vcelku daří,když získal již třináct bodů. Navíc mají Východočeši aktivnější bilanci, když nejprve vyhráli 7:4,pak prohráli v Budvar aréně 2:3 a doma opět vyhráli 3:2. Jde tedy o poslední šanci tuto bilanci alespoň srovnat. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje také dva zápasy a oba na hřištích soupeřů. Ve čtvrtek zajíždějí do Havlíčkova Brodu. Rebelové jsou v tabulce předposlední a ani doma se jim nějak výrazně nedaří,když získali jen devět bodů. První letošní vzájemný zápas vyhráli Jihočeši doma 4:1 a tento výsledek by brali i teď. V minulém kole prohráli Rebelové v Mladé Boleslavi 2:5 a nemají tudíž nijak oslnivou formu. Budějovičtí by měli zabodovat a odvést domů všechny body.

V neděli si dorostenci zajedou zahrát do Pardubic. Tímto zápasem se začne druhá polovina základní části soutěže. Východočeši jsou v tabulce čtvrtí a mají jen o čtyři body více než Jihočeši. Oba vzájemné zápasy vyhráli Budějovičtí a to 3:1 a 4:2. Zdá se, že tento soupeř Jihočechům letos sedí a mohli by tudíž přivést body i tentokrát. V posledním kole vyhrály Pardubice na Spartě 5:4.

Mladší dorost B

B dorost sehraje svůj jediný zápas tohoto týdne ve Znojmě. Znojmo je v tabulce o jedno místo pod Jihočechy a má o jeden bod méně. Mělo by se tedy jednat o vyrovnané utkání. Doma se Znojmu vcelku daří, když ze sedmi zápasů získalo dvanáct bodů. V minulém kole vyhrálo Znojmo v Benátkách nad Jizerou 3:2. První duel vyhráli Budějovičtí doma 3:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....