Banes Motor České Budějovice
11.12.2012, Miroslav Mayer

Poslední letošní zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - S blížícím se koncem roku 2012 se blíží i konec letošních zápasů mládeže. Všechna mužstva odehrají své zápasy a mohou v klidu potrénovat, protože další kola se rozběhnou až na začátku ledna. Juniorka potřebuje každý bod k cestě do play-off, starší dorost dohrává první část své základní části a oba mladší dorosty budou chtít být v tabulce na tom lépe.

Juniorka

Ve čtvrtek se juniorka představí naposledy doma. Jejím soupeřem bude Kometa Brno. Kometa je sice v tabulce osmá, ale má pouze o tři body více než Jihočeši a ti ji tedy nutně potřebují porazit. Jenže Kometě se daří více venku než doma a tak to bude určitě hodně těžká práce. První zápas vyhrála Kometa doma 5:0 a budějovičtí střelci budou muset najít recept na brankáře Komety. V posledních kolech porazila Kometa doma Plzeň 2:1 a vyhrála 5:0 na Kladně, zdá se tedy, že Brňané mají formu. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 v Budvar aréně.

Svůj letošní poslední zápas odehraje juniorka v Olomouci. Olomouci patří páté místo v tabulce a má o devět bodů více. Doma Hanáci získali z jedenácti zápasů dvacet dva bodů. První zápas v Budvar aréně vyhráli Jihočeši 4:3p a to byl velmi dobrý výsledek. Tentokrát to bude v Olomouci určitě těžké, ale i tam se dá bodovat. V posledních kolech porazili Hanáci doma Chomutov 5:4sn a porazili Kladno 5:3.

Starší dorost

Staršímu dorostu se ulevilo, když splnil svůj první cíl a tím byl postup do silnější skupiny v další části. Teď už mužstvo může hrát v klidu a přidat nějaké body do tabulky a předstihnout Písek. V pátek přijedou Pardubice. Hosté se nedokázali probojovat do silnější skupiny, když jsou šestí a ztrácejí na Jihočechy devět bodů. Všechny vzájemné zápasy navíc vyhráli Budějovičtí a to 3:1, 5:0,4:3sn a svoji úspěšnou bilanci tak mohou dotáhnout až do konce. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně..

První část základní části uzavřou dorostenci v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce na předposledním místě a dlouho jsou bez šance na postup do silnější skupiny. I s tím soupeřem se Jihočechům letos hodně dařilo, když vyhráli 7:0,4:0 a 4:2. Tento zápas sice již nic neřeší, ale bylo by stylové zakončit tuto část sezóny vítězstvím.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje jen jeden zápas a to ve čtvrtek. Zajíždí na led druhého týmu tabulky HC Bílí Tygři Liberec. Tygrům se letos hodně daří a doma dokonce ještě neztratili ani jeden bod. Oba letošní vzájemná zápasy Tygři vyhráli a to 7:4 a 4:3. V posledním kole Tygři doslova rozebrali Mladou Boleslav na jejím ledě 11:3. V tomto zápase mohou Jihočeši jen překvapit a ukázat svoji stoupající formu.

Zápas je přeložen na jiný termín.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci pojedou ve čtvrtek do Třebíče k utkání s druhým týmem tabulky a jedním z kandidátů na postup do nejvyšší soutěže. Doma se Třebíči daří, když jen jednou prohrála. Jediný vzájemný duel vyhrála v Českých Budějovicích Třebíč 5:2.I zde mohou Jihočeši jen příjemně překvapit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....