Banes Motor České Budějovice
13.12.2012, Tisková zpráva

Den Charty fair play: Hokejové kluby i jejich hráči ctí fair play

Jen několik dní po kritických slovech hokejové legendy Jaromíra Jágra kluby připomíají, že podporují projekt Charty fair play, kterým se staví za čistotu hry. Jágrova kritická slova putovala především na adresu hráčů, kteří rádi filmují pády, a žádají tak neférové vyloučení. Den Charty fair play má ukázat, že kluby jsou proti tomuto počínání a stojí v první řadě o férovou hru.

"Hokej je společenským fenoménem, stojí na vrcholu žebříčku oblíbenosti, vytváří vzory pro malé i větší sportovce. Právě proto je důležité, aby na ledě i v ochozech vítězila férovost." I tak zní motto, o které se Charta fair play České pojišťovny opírá.

Před sezonou se pod pravidla fair play podepsalo všech čtrnáct extraligových kapitánů a to už třetí sezonu po sobě. Všichni se navíc shodují, že se chování hokejistů zlepšuje. Hráči díky Chartě znají rámec pravidel férového počínání, a protože ho podepsal jejich kapitán, je v jejich zájmu se jim řídit.

Stejně jako hokejisté, Chartu fair play podepisují také fanoušci a to na www.fairhokej.cz. V tuto chvíli ji podepsalo přes 25 tisíc z vás. Právě na hokejové příznivce a mladé hokejisty se má snaha fair play soustředit. Kluby dnes věnují Chartě fair play 24 hodin, a to jak na svých webech, tak na profilech na sociální síti Facebook.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....