Banes Motor České Budějovice
13.12.2012, Tisková zpráva

Charta fair play aneb jak se náš bývalý útočník Michal Mikeska zapsal do dějin fair play

Ještě když Mikeska nastupoval v českobudějovickém dresu, v důležitém zápase proti Kladnu v lednu 2011 opravil výrok rozhodčího, který chybně zapískal faul na něj. Mirka Dušína ale ze sebe dělat nechtěl: "Především je potřeba, aby si dal každý pozor na hrubé fauly u mantinelu a píchání koncem hole," řekl tehdy zkušený forvard.

Náš tým se dostal v zápase do nelehké situace. Bránili jsme ve třetí třetině jednobrankový náskok a hráli ve dvojnásobném oslabení, když sudí odpískali faul na Mikesku. Ten ale vstal a rozhodčím řekl, ať nevylučují, že upadl svou vlastní vinou.

"Byl to instinkt. Zakopl jsem a periferně uviděl rozhodčího, jak zvedá ruku nahoru, tak jsem na něj okamžitě mával, ať to nepíská. Ani jsem nad tím nepřemýšlel, byl to hrozný fofr," vrátil se čtyřiatřicetiletý útočník k netradičnímu momentu. Utkání jsme nakonec vyhráli těsně 2:1.

Vzpomínáte si na další příběhy fair play z hokejového prostředí? Upozorněte na ně na www.fairhokej.cz , kde se zároveň Chartu fair play můžete podepsat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....