Banes Motor České Budějovice
19.12.2012, Petr Lundák

Moment zápasu: Mohl jsem srovnat, ale jen jsem do toho únavou plácl

Č . B u d ě j o v i c e - Stav na kostce nad ledem ukazuje číslovku dvě pro domácí celek a číslo tři pro hostující Spartu Praha. A také tu „svítí“ čas 59:09 a brankář Jakub Kovář zůstává na střídačce, Jihočeši zkoušejí těsně před koncem štěstí a hru v šesti. Čas poskakuje na 59:28 a útočník Martin Hanzal míří zcela osamocený na brankáře Sparty Michala Neuvirtha. Ten však obrovskou šanci týmu HC MOUNTFIELD likviduje. I proto si do Prahy soupeř odvezl tři body.

Martine, vy jste mohl těsně před koncem vyrovat zápas...
... to mohl, ano (zachmuřeně se ušklíbne).

Jak se celá vaše akce vůbec seběhla?
Dobře jsem si vystihl nahrávku, ale ke konci střídání jsem byl už hodně unavený. Proto jsem do puku jen tak plácl, ale škoda to rozhodně je, mohl to být alespoň bod.

Z tribuny to nebylo až tak dobře vidět, vychytal vás Neuvirth nebo jste bránu minul?
Ne, on to chytil. Chtěl jsem puk střelit nad lapačku, ale skončilo to mezi Michalovo rukou a tělem. Opravdu dobře mne vychytal!

Co už ale bylo dobře vidět, že vás to hodně mrzelo, že?
Jasně, že jo! Mohli jsme si tím vzít zase nějaký bod zpět, je to škoda.

A čím jste si tedy prohráli zápas se Spartou?
Myslím si, že to byla první třetina. Tu jsme si pokazili sami a nehráli jsme tak, jak tomu bylo posledních pět vítězných zápasů. Chyběl nám náš herní systém.

Díky Bohu, že to Hanzi netrefil!

Zeptali jsme se také na inkriminovanou situaci z konce třetí třetiny i hrdiny Pražanů Michala Neuvirtha, jak on viděl celou situaci. „Byl jsem z toho překvapený a myslím si, že i Hanzi (přezdívka Martina Hanzala – poznámka) byl překvapený, jak se dostal k puku. On nic nevymýšlel, ani nevěděl, kolik má času, tak jen tak vystřelil. Naštěstí mi to šlo do břicha,“ oddechla si po zápasu brankářská hvězda Sparty. „Možná i to rozhodlo zápas. Taková chyba se prostě nemůže před koncem zápasu stávat. Zaplaťpánbůh, že to Martin nedal,“ doplnil mladík v masce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....