Banes Motor České Budějovice
21.12.2012, Michal Špírek

32. kolo sehraje HC Mountfield v Brně. Jde o nejkompaktnější tým, tvrdí Draisaitl

Č. B u d ě j o v i c e - Jihočeši se podruhé v sezóně utkají s brněnskou Kometou. A podruhé to bude na ledě KAJOT arény. Minule si odtud HC Mountfield odvezl porážku 1:5, i díky těmto třem získaným bodům je Kometa na třetím místě tabulky. Zápas startuje v pátek v 18:00.

O soupeři – HC Kometa Brno

Pro Brno je utkání s HC Mountfield posledním domácím v roce 2012. Kometa po loňské jízdě v play-off navázala na parádní výkony i v této sezóně a usadila se v popředí tabulky. Nyní je třetí, ovšem se dvěma zápasy k dobru oproti vedoucí dvojičce Plzeň - Zlín. Jeden z těchto odložených duelů odehraje Kometa právě s českobudějovickým klubem, a to 22. ledna v Českých Budějovicích, kdy čeká na kluby dohrávka 19. kola.

Brno posledních šest zápasů pravidelně střídá tříbodové výhry a porážky v základní hrací době. V minulém kole padlo v přímém souboji o druhou příčku se Zlínem 3:6.

Tým táhne útočník Jakub Svoboda, který se potkal s výbornou fazónou. V bráně Komety se už měsíc neobjevil Jiří Trvaj, jenž se potýkal s virózou. Zkušený gólman sice už naskočil do tréninku, ale je otázkou, zda ho trenér Venera po třech týdnech bez tréninku pošle do brány proti budějovickým střelcům. Minule proti Zlínu ještě nastoupil Martin Falter (který předtím zastoupil Trvaje velice dobře a vychytal mimo jiné nulu proti Jágrovi a spol.).


HC Kometa Brno - HC MOUNTFIELD
pátek 21. 12.
18:00
KAJOT aréna


Z tábora HC MOUNTFIELD

České Budějovice v posledním zápase podlehly Spartě a ukončily tak pětizápasovou sérii úspěchů. Naopak nejhorší šňůru sezóny pamatují Jihočeši z rozmezí 6. až 10. kola. Tehdy nezískali v pěti zápasech ani bod. A kde tehdy série začala? Na ledě Komety...
Trenér Peter Draisaitl o soupeři: „Už před naším prvním utkání v Brně jsem říkal, že se v případě Komety, dle mého názoru, jedná o nejkompaktnější tým v extralize. A musím se opakovat i před tímto utkáním. Čerpám tak z toho, co jsem viděl na videu a také ze zkušenosti z prvního utkání. Právě proto je ale pro nás velká výzva v utkání uspět."


Perličky zápasu

Oddálí Kovář oslavy stého gólu Komety v sezóně?
Aby se tak stalo, musel by českobudějovický strážce brány vychytat čisté konto. Brněnští totiž nastříleli v sezóně již 99 branek (po Třinci a Plzni nejvíce ze všech týmů).

Dvakrát za sebou před vyprodaným hledištěm
Hokejová horečka v Brně trvá a KAJOT ARÉNA je na utkání Komety vyprodána na každý zápas. A protože Budvar Arénu čeká příští kolo proti Kladnu také zcela naplněné hlediště, užijí si hráči HC Mountfield dva našlapané stadiony po sobě.

Nejčastěji skórující vs. nejméně skórující obránci
Českobudějovickým obráncům se letos nedaří gólově podporovat tým, za to třeba brněnský Radim Bičánek nastřílel letos již osm gólů (tedy o dva více, než všichni beci HC Mountfield dohromady).

Tabulka všech týmů z pohledu gólů obránců:

17 gólů – Kometa, Třinec
16 - Zlín
13 - Slavia
11 - Vary
10 - Plzeň, Sparta, Chomutov, Pardubice
9 - Vítkovice, Litvínov
8 - Kladno
7 - Liberec
6 - HC Mountfield

Vzájemné zápasy z letošní sezony

6. kolo Kometa - HC MOUNTFIELD  5:1

Sestava Komety z posledního zápasu

Falter - Kováčik, Žižka, Bičánek Švrček, Malec, Valach, Valábik – Dlouhý, Petrovický, Čermák – Holec, Divíšek, T. Svoboda – Dočekal, J. Hruška, Zohorna - Erat, Koreis, Němec.

Statistiky

32. kolo
HC KOMETA BRNO
vs
HC MOUNTFIELD
3.
Umístění v tabulce
9.
29 / 15 - 2 - 4 - 8
99:80 / 53
Statistiky v sezoně
(základní část)
30 / 12 - 2 - 3 - 13
77:94 / 43
Jakub Svoboda 31 (13+18)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Aleš Kotalík 24 (8+16)
Jakub Svoboda (13)
Nejlepší střelec v sezoně
Jiří Šimánek (13)
Jakub Svoboda (18)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Aleš Kotalík (16)
Tomáš Žižka 13 (3+10)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
František Ptáček 9 (0+9)
Jakub Svoboda (+23)
Róbert Petrovický (-5)
+/- bodování v sezoně
Milan Michálek (+5)
Lukáš Květoň (-8)
Boris Valábik (106)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Martin Hanzal (67)

Jiří Trvaj 91,56% - 2,54
Martin Falter 91,26 - 2,96
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Pavel Kantor 90,21% - 3,10
Jakub Kovář 94,58 - 1,50
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....