Banes Motor České Budějovice
19.01.2013, Lukáš Dvořák

SDO: CEB - KLA 2:4 - Ani ve čtvrtém zápase dorostenci nebrali tři body

Č. B u d ě j o v i c e - Špatná forma starších dorostenců Českých Budějovic nadále pokračuje. Ve čtvrtém kole nadstavbové části doma přivítali soupeře z Kladna. I proti sousedovi z tabulky nedokázali českobudějovičtí hráči naplno bodovat a prohráli 2:4. Nic na tom nezměnil svým gólem ani nejlepší hráč domácích, David Ruda. Možnost umístit se do první osmičky se jim tak nadále vzdaluje.

Úvod utkání se nesl v ospalém duchu. Hrálo se spíše ve středním pásmu, málokdy se jeden z týmů dostal k nějaké slibné šanci. Tu první vážnější měl domácí Ruda, nejprve však nedokázal trefit odkrytou klec, následně ztroskotal na brankáři hostí, Ladislavu Kaňkovi. V sedmé minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Panáček vyslal přihrávkou ze středního pásma Kamila Suchánka a ten forhendovým blafákem zakončil pod břevno svatyně hostí - 1:0. Najednou se zdálo, že soupeř domácích přestal hrát, Českobudějovičtí se do šancí dostávali celkem snadno. Zajímavou příležitost Samohejla zneškodnil v desáté minutě Kaňka. Udeřilo však na druhé straně. V patnácté minutě se napodruhé prosadil Petr Litera. Nejprve sice Sovu nedokázal překonat, poté však přišla chyba v rozehrávce domácích, puk zachytil Macháček, který Literu postavil před druhou velkou možnost v krátké době, a tomu nedělalo problém zakončit nad ležícího brankáře domácích - 1:1. O necelé dvě minuty později už bylo vedení na straně hostí. A opět se trefil Petr Litera. Toho totiž do samostatného úniku poslal Křepelka a Litera, sice se štěstím, ale překonal brankáře Sovu mezi betony – 1:2. Zbytek třetiny byl v režii hostů, i když se domácí pokoušeli ještě vyrovnat. Do druhého dějství tak oba celky vstupovaly za stavu 1:2.

Druhou třetinu začalo lépe Kladno, které dokázalo využít přesilovou hru hned v úvodu. Úspěšným střelcem se stal Daniel Kružík, který si sjel do středu útočného pásma a přesně vymetl horní roh branky domácích - 1:3. Domácí se těžce dostávali do hry. Kladno bylo po vstřelené brance o něco lepším týmem. Zajímavou možnost skórovat si tak vypracoval pouze českobudějovický Suchánek, který ujížděl sám na brankáře hostí. K jeho smůle mu však puk vypíchl vracející se bek. Další dobrou příležitost ke snížení měl Krátoška, ve skrumáži před brankářem Kaňkou však nedokázal protlačit puk za brankovou čáru. Poté přišly dvě obrovské šance na obou stranách, nejdříve neuspěl Prokeš na domácí straně, ihned po něm Křepelka na straně hostí. Ve čtyřiatřicáté minutě se konečně dočkaly gólu i České Budějovice. V přesilové hře vypálil nepřesně na branku Prokeš, puk se odrazil od zadního mantinelu k Davidu Rudovi a ten pohotově uklidil puk do sítě - 2:3. Neuběhla ale ani minuta a půl a rozdíl byl opět dvoubrankový. Hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Petr Křepelka však místo přihrávky na spoluhráče volil tvrdou ránu, která skončila pod víkem brankáře Sovy - 2:4. Na konci třetiny se do šance na snížení dostal domácí Samohejl, Kaňka byl však pozorný a tak byl stav po dvou třetinách 2:4.

Závěrečné dějství moc akcí nenabídlo. Ani jeden z týmů si nedokázal vybojovat nějakou větší příležitost. A když už se například domácí dostali do možnosti ohrozit branku soupeře, ztroskotali na skvěle chytajícím Kaňkovi. Nejprve byl svou ránou od modré v přesilové hře neúspěšný Kutiš, následně o několik minut později i Ruda. Druhý jmenovaný měl tři minuty před koncem další slibnou šanci, ale jeho střelu z mezikruží vyrazil hostující brankář. V posledních dvou minutách třetí třetiny se mohli domácí střelecky přiblížit hostům. Téměř celé dvě minuty totiž hráli dvojnásobnou početní výhodu. Během té však nedokázali vymyslet nic, co by Kaňka nedokázal pokrýt. I díky jeho výkonu si tedy hokejisté Kladna odvážejí z Českých Budějovic tři body za výhru 4:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....