Banes Motor České Budějovice
23.01.2013, Radek Papáček

Kouč Draisaitl v polovině zápasu s Kometou přemýšlel, jak neprohrát

HC MOUNTFIELD v úterní dohrávce 19. kola porazil Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech a připsal si tak pátou výhru v řadě. Z toho navíc už třetí po penaltovém rozstřelu. „Za výkon v závěru jsme si extra bod po nájezdech zasloužili,“ uvedl na tiskové konferenci kouč Peter Draisaitl.

Jeho tým má v poslední době při samostatných nájezdech vynikající bilanci. „Vždy jde o to vybrat správné hráče, kteří by nájezd v danou chvíli mohli proměnit. V našem případě jde však o zcela jinou věc. Kuba Kovář chytá nájezdy výborně a to je náš hlavní klíč k úspěchu při nájezdech,“ míní hlavní trenér Českobudějovických.

Peter Draisaitl uděluje pokyny svým svěřencům během utkání.

HC MOUNTFIELD musel proti Kometě doháněl dvougólové manko. „V úvodu jsme vypadali trochu ospale a unaveně. Po dosažení kontaktního gólu jsme zlepšili pohyb a bruslení, byli jsme aktivnější a lépe kontrolovali hru,“ hodnotil Peter Draisaitl utkání, ve kterém si vzal za stavu 0:2 ve 26. minutě oddechový čas pro své svěřence.

„V tu chvíli jsem cítil potřebu k tomuto kroku sáhnout. Nehráli jsme dobře a třetí gól v naší síti visel na vlásku. Pokud bychom inkasovali další branku, bylo o utkání z mého pohledu rozhodnuto. V tu chvíli jsem ani tak nepřemýšlel o tom, jak utkání vyhrát, ale jak ho neprohrát. Proto jsme si vzali oddychový čas,“ řekl sedmačtyřicetiletý kouč.

Peter Draisaitl se musel vypořádat s početnou marodkou. Spolu s kolegou Radkem Bělohlavem postrádali zraněné útočníky Kohna, Langhammera, Podlešáka, Soudka a obránce Janka s Mikušem. Na soupisce k utkání se tak opět objevil také sedmnáctiletý Luboš Rob mladší, ačkoliv do utkání nakonec nezasáhl.

„Zařazovat do zápasů mladé hokejisty je jistě potřeba. Dle mého názoru však ale určitě s citem a rozvahou. Další příležitost v budoucnu stejně jako všichni další mladíci určitě dostane, pokud si o ni řekne. Ale nechat jej naskočit v sedmnácti letech s plným vytížením do takového zápasu, to by ani pro jeho další růst nemuselo být dobré řešení,“ myslí si Draisaitl.

Proti Kometě tak střídal pouze jedenáct útočníků. Devatenáctiletý Tomáš Rousek, další nadějný forvard, tak alternoval ve dvou útočných formacích. „Rozhodli jsme se pro něj z prostého důvodu. Ostatní hráče ve hře potřebujeme pro přesilovky či oslabení. On tyto části zápasu nehraje, a tak jsme jej mohli využít takto. V úvahu připadali ještě Švihálek či Červený, kteří mají v týmu podobné role. Rousek má však na ledě velice dobrý pohyb a proto jsme byli přesvědčení, že by takovou roli zvládl. Proto volba padla na něj,“ uvedl Peter Draisaitl.

Charismatický trenér už připravuje svůj tým pro páteční utkání s Pardubicemi. HC MOUNTFIELD bude Východočechy hostit na svém ledě Budvar Arény. „Pro nás je nyní každý zápas vlastně stejný. Nebo řekněme spíše stejně důležitý. Víme, o co hrajeme. Musíme do konce základní části získat takový počet bodů, abychom si zajistili účast v play-off. A to jakýmkoliv způsobem,“ říká lodivod Jihočechů. HC MOUNTFIELD letos na Pardubice umí. Českobudějovičtí zatím slavili vítězství v základní hrací době ve všech třech dosavadních utkáních. Jak dopadne čtvrtý duel, odtajní bitva v pátek 25. ledna od 17:30 hod. v Budvar Aréně.

Kouč Komety Zdeněk Venera byl na tiskové konferenci zklamaný. Brno si připsalo v Budvar Aréně třetí porážku v řadě. „Čekali jsme, že dnes nepadne mnoho gólů, protože Budějovice výborně brání a skvěle jim chytá Kovář. O výsledku rozhodla naše dvě vyloučení v závěru. Věřím, že nebýt jich, tak jsme uhráli tři body. Před zápasem bychom brali bod, ale vzhledem k vývoji utkání je to pro nás málo,“ uvedl hlavní kouč Komety.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....