Banes Motor České Budějovice
24.01.2013, Redakce

Jaroslav Jágr: Video je důležité, ale rozdíl dělá improvizace

Jaroslav Jágr zastává funkci videokouče a má za úkol připravovat materiály a rozebírat hru soupeřů. S prací má bohaté zkušenosti i ze zahraničí. V rozhovoru pro páteční Hokejklub č. 21 promluvil o samotné přípravě, časové náročnosti a také o tom, že klíčové rozdíly v zápase dělají momenty, kde rozhodují šikovnost a improvizace.

Pane Jágre, jaká je vaše současná pozice u týmu?
Jsem ve funkci videokouče, mám za úkol připravovat materiály o mužstvu soupeřů. Provádím videorozbor, který připravuji pro Radka Bělohlava, asistenta trenéra, který pak vše konzultuje s hlavním trenérem Peterem Draisaitlem. Dnes už je taková práce jednodušší, protože se všechna utkání dají stáhnout. Rozebíráme hru soupeře, zakládání útoku, obranu soupeře a podobně.

Vy se v hokeji pohybujete dlouho, ale pro vás to musí být svým způsobem nové, že?
S videem jsem už pracoval hodně v zahraničí. Peter Draisaitl je na video úplný maniak, sleduje video velmi často, chce detailní rozbory utkání. Loni chtěl Franta Výborný analýzu jen vybraných částí, Peter Draisaitl chce analýzu úplně kompletní a hru našeho mužstva si rozebírá sám.

Pátečním soupeřem budou Pardubice. Jak konkrétně jste se věnoval jim?
V naší lize se hodně improvizuje, ale v určitých herních momentech se samozřejmě sehrávají nacvičené věci. Pardubice zakládají útok první dlouhou přihrávkou, pod tlakem rozjíždějí všechny útoky přes mantinel. Moje práce je zmapovat právě tyto činnosti. Na Pardubice jsme koukali v jejich posledním domácím zápase s Plzní.


Pokračování rozhovoru s Jaroslavem Jágrem čtěte v pátečním Hokejklubu č. 21, oblíbeném bulletinu tentokrát vydaném k utkání HC MOUNTFIELD - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hraném 25. ledna 2013 od 17:30 hod. v Budvar Aréně.

Vedle rozhovoru s Jaroslavem Jágrem se dále můžete těšit na představení soupeře, tradiční zápasový servis nebo také plakát obránce Petera Frühaufa. Hokejklub je v prodeji u kamelotů na vchodech do Budvar Arény za 10 Kč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....