Banes Motor České Budějovice
18.02.2013, Petr Lundák

Jiří Šimánek: Věděl jsem dopředu, že chci udělat kličku podle Forsberga

P l z e ň - Takové zápasy by snad lékaři měli zakázat kardiakům a lidem se slabým srdíčkem! Protože to, co se dělo v poslední fázi zápasu, opravdu nebylo nic pro slabé povahy. Několik vteřin před koncem se už Budějovice těšily na zasloužené tři body. Pak přišel mnohokrát zmíněný okamžik a bylo všechno jinak. Nervy fanoušků řádně pocuchaly ale i nájezdy. Pak to ale vše vzal na sebe kapitán Jiří Šimánek a ve druhém nájezdu ukázkovou kličkou alá Peter Forsberg si doslova vychutnal brankáře Mazance.

Jiří, byť za dva body, ale je to pro vás asi hodně cenné vítězství na ledě Plzně, že?
Bohužel, mohli jsme mít ale body tři! Jak to nakonec s brankou bylo nebo nebylo, to ani nevíme, musíme se pak podívat pořádně na video. Nájezdy, to už je prostě loterie. Alespoň, že máme ty body dva!

Vedli jste prakticky celé utkání, jak zápas vypadal z vašeho pohledu?
My jsme hlavně Plzni nechtěli dovolit více vyložených šancí, i když nějaké střely tam budete mít vždycky. Hlavně jsme tedy hráli dobře z obrany, Kovi nás v bráně také parádně držel, pak jsme měli dokonce i samostatný nájezd, kde jsme mohli i odskočit na dva góly před druhou přestávkou. Takhle to bylo o jedné chybě, o jednom jejich gólu, který bohužel přišel.

Co se tam tedy podle vás stalo?
Byla posunuta brána, a když úmyslně dvě minuty před koncem, jede se trestné střílení. Jde ale o to, jak se to celé vůbec seběhlo. Podíváme se na to a budeme moudřejší.

Jel jste tři nájezdy, ale ten druhý to byla naprostá lahůdka.
První nájezd se mi nepovedl. Ale u toho druhého, to už jsem věděl dopředu, co chci udělat a také mi to nakonec vyšlo. Třetí pak také, tam už nebyl čas na kličku, protože jí golman čekal a puk spadl mezi nohy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....