Banes Motor České Budějovice
20.02.2013, Miroslav Mayer

Zápasy mládeže - doma hrají jen mladší dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže se pomalu, ale jistě blíží ke svým vrcholům. Juniorka má před sebou již jen pět zápasů a sezóny pro ni končí. Starší dorost ještě tři dvojzápasy a pak play-off. To na Mladší dorost A čeká ještě sedm zápasů do konce letošní sezóny. Doma se představí jen maldší dorosty.

Juniorka

Ve čtvrtek pojede juniorka sehrát další zápas na Kladno. Tímto zápasem se završí první polovina zápasů ve skupině o baráž. V ní se zatím Jihočechům daří, ale to jen slabá útěcha. Kladno je sice ve skupině předposlední, ale jistotu udržení v soutěži má dávno. Letos zatím oba soupeři spolu hráli dvakrát a oba vyhráli svá domácí utkání.

V sobotu pojedou junioři letos naposledy do Ústí nad Labem. To má baráž již dlouho jistou a může tyto zápasy brát jako přípravu na tuto fázi soutěže. První zápas v Ústí vyhráli domácí, ale pak další dva zápasy s tímto soupeřem vyhráli v Budvar aréně Jihočeši. Mělo by tak tomu být i v tomto zápase.

Starší dorost

Starší dorost bude jako jediné českobudějovické mužstvo hrát play-off. Ač mu vstup do druhé fáze soutěže příliš nevyšel, teď jde jeho výkon nahoru. Výsledkem jsou dvě vítězství za sebou a hlavně herní projev, který ukazuje, že mužstvo chce pracovat. Teď dorostence čekají čtyři zápasy na ledě soupeřů. V pátek zajíždí do Chomutova. Soupeř je v tabulce o dvě místa výše a jen o jeden bod více. Jedná se tedy o souseda v tabulce a možnost posunu vpřed tabulkou. První vzájemný zápas vyhráli Piráti 6:5sn. Doma se Severočechům příliš nedaří, když jsou druzí nejhorší v soutěži. Navíc mají Piráti nejhorší úspěšnost v přesilových hrách. V posledních zápasech se Pirátům vůbec nedařilo, když prohráli v Třinci 4:6 a ve Vítkovicích dokonce 3:10. Šance Jihočechů na úspěch nejsou malé.

Sobotní zápas odehrají Jihočeši na Kladně. Středočeši jsou v současné době v tabulce se stejným počtem bodů jen o skóre pod budějovickým týmem. Může za to série čtyř zápasů, ve kterých Kladno nebodovalo. Naposledy prohráli Kladenští ve Vítkovicích 2:4 a v Třinci 0:6. Navíc mají Kladenští na svém kontě druhý nejnižší počet vstřelených branek v soutěži, ale doma se jim celkem daří. Jediný letošní vzájemný duele vyhrál v Budvar aréně Středočeši 4:2 a teď je tedy poslední možnost srovnat účty.

Mladší dorost A

Extraligový tým čeká tento týden jen jeden zápas, ale soupeř bude velmi zdatný. Přijede totiž druhé mužstvo tabulky Bílí Tygři Liberec. Tygři dlouho tabulku vedli, ale již dlouho mají jistý postup na přebory republiky. Tygři dosud ztratili v soutěži jen jedenáct bodů, ale všechny na hřištích soupeřů. Všechny vzájemné zápasy vyhráli suverénně Tygři a to doma 7:4 a 6:2 a v Budvar aréně 4:3. Jihočeši mají tedy poslední šanci urvat svému soupeři nějaký ten bod. V poslední kole porazili Tygři doma Mladou Boleslav jen 2:1. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B tým sehraje svůj zápas na svém ledě, když přivítá Duklu Jihlavu B. Dukla je v tabulce skupiny o udržení na třetím místě a má jistotu i pro příští sezónu. V posledním kola porazila Dukla doma Benátky nad Jizerou 2:1sn. První vzájemný zápas v Jihlavě vyhráli domácí 3:2sn, ale v Budvar aréně jim to Jihočeši oplatili poměrem 4:2. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....