Banes Motor České Budějovice
21.02.2013, Redakce

Tomáš Harant: Play off si chceme vybojovat již v pátek se Zlínem

Po letech se vrátil na místa, kde se mu tolik dařilo. Slovenský urostlý obránce TOMÁŠ HARANT se okamžitě zařadil mezi nejdůležitější články mužstva. Řízný obránce tráví na ledě hodně času a svými fyzickými parametry si vždy zjedná respekt. „S určitým věkem ta zodpovědnost přijde," říká sympatický obránce v rozhovoru pro klubový bulletin k utkání se Zlínem.

Tomáši, vy jste se vrátil po dlouhé době, která byla pro vás dost hektická. Čím vším jste si prošel?
Dva a půl roku jsem hokej nehrál, v podstatě jsem to už před minulou sezonou zabalil, protože mě hrozně bolelo koleno. Začal jsem si dělat trenérský kurz, chtěl jsem doma trénovat juniorku. Právě s ní jsem se postupně dostával na led, krok po kroku. O Vánocích jsem dostal nabídku zahrát si za áčko a koleno drželo. Byl jsem za to moc rád.

Do Budějovic jste se vrátil po dlouhé době. Jak jste na úspěšné působení pod trenérem Jandačem vzpomínal?
Určitě v dobrém. Angažmá tady mě vrátilo do vrcholového hokeje a rád na něj vzpomínám.

Změnila se nějak extraliga za tu dobu, co jste jí nehrál?
Já už jsem starší, zkušenější hráč. Hodně z těch zkušeností jsem nasbíral už v mladém věku. Soutěž je stále velice dobrá a kvalitní.

Přišel jste ze Žiliny. Tým už neměl šanci na play off a sestupu se bát nemusel?
Vypadalo to tak. Odešlo už pár hráčů, kteří kdyby zůstali, play off jsme udělali. Vyměnil se trenér a začalo nám to šlapat. Ale možná v tom sehrály roli i ekonomické důvody. Dneska to na Slovensku není s penězi jednoduché.

Foto: Petr Kraus

Pokračování rozhovoru s Tomášem Harantem čtěte v pátečním Hokejklubu č. 25, oblíbeném bulletinu tentokrát vydaném k utkání HC MOUNTFIELD - PSG Zlín hraném 22. února 2013 od 17:30 hod. v Budvar Aréně.

Vedle rozhovoru se spolehlivým obráncem týmu se dále můžete těšit na představení soupeře, tradiční zápasový servis, program Tipsport extraligy do konce základní části, statistické zajímavosti nebo také plakát útočníka Tomáše Rouska. Hokejklub je v prodeji u kamelotů na vchodech do Budvar Arény za 10 Kč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice