Banes Motor České Budějovice
23.02.2013, Petr Kaše

Vyrovnat se nám bohužel nepodařilo, mrzelo Rastislava Deje

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Hodně zklamaný byl po utkání Rastislav Dej. Slovenský útočník se trefil ve druhém utkání po sobě, když ve vlastním oslabení po přihrávce Aleše Kotalíka vyrovnával na 2:2. Zlín však dokázal pokračující přesilovku využít zásluhou šťastné trefy Zdeňka Okála, jehož branka se nakonec ukázala jako vítězná. V závěru utkání ještě pojistil vítězství Zlína střelou do opuštěné klece Petr Holík. Počet domácích vítězství v řadě se tak zastavil na čísle šest.

Rasťo, vítězstvím jste si mohli definitivně zajistit účast v předkole play-off. Co dnes chybělo k tomu, abyste prodloužili vítěznou domácí sérii?
Věděli jsme, že Zlín má výborné přesilovky a před utkáním jsme si říkali, že se musíme snažit faulovat co nejméně. Přesto jsme udělali několik, podle mého, zbytečných zákroků, za což jsme byli potrestáni. Škoda, že se nám v závěru nepodařilo alespoň vyrovnat. Nějaké šance jsme tam měli, bohužel jsme nebyli dostatečně důrazní a nedokázali jsme je proměnit. Mrzí mne, že potom co se nám podařilo vyrovnat v oslabení, jsme hned vzápětí inkasovali. Snažili jsme se, bohužel to nevyšlo. Jsem zklamaný.

Rastislav Dej

Vám se naopak přesilovky příliš nedařily. Čím to?
Dnes nám přesilové hry opravdu vůbec nevycházely. Těžko jsme se dostávali do pásma a když už jsme se tam dostali, nedokázali jsme kotouč podržet a rozehrát. Není příjemné, když pouze jezdíte pro vyhozené puky nahoru a dolu. Dali jsme v přesilovce sice branku, měli jsme tam i několik dalších šancí, ale jinak se nám v nich příliš nevedlo.

Vítězná branka Zlína padla při přesilovce, kdy na trestnou lavici putoval Bohumil Jank na 2+2 minuty. Jak jste viděl daný moment?
Přiznám se, že jsem tuto situaci vůbec neviděl. Nicméně rozhodčí to posoudil, jak to posoudil a nám nezbývá než jeho rozhodnutí respektovat.

Ve třetí části jste se jen těžko dostávali do zakončení. Zlín dobře bránil střední pásmo a soustředil se hlavně na defenzivu. Bylo těžké se proti úporné defenzivě prosadit?
Hosté vedli o gól a logicky se nikam nehnali. My jsme se snažili hru zjednodušit a nahazovat kotouče do útočného pásma, ale Zlín bránil pozorně a příliš nám toho nedovolil. Nedokázali jsme si vytvořit větší tlak, v závěru už nám docházely síly a vyrovnat se nám již bohužel nepodařilo.

Vy jste se trefil ve druhém utkání po sobě. Dnešní branka vás přesto asi příliš netěší že?
Snažím se makat na sto procent a moje branky jsou jen třešničkou na dortu. Samozřejmě jsem za každý gól rád, škoda jen, že jsme dnes neuhráli potřebný bod. Potom bych měl z mé trefy daleko větší radost.

Museli jste se obejít bez Jakuba Kováře, jenž obdržel trest na pět utkání. Co jste říkali na verdikt disciplinární komise?
Já v té komisi nesedím, bohužel to posoudili tak, jak to posoudili a Kuba dostal trest na pět utkání. Samozřejmě nás to mrzí, protože je hlavním stavebním kamenem našeho mužstva a pro nás je to citelná ztráta. Na druhou stranu Kanty (Pavel Kantor – pozn. autora) je talentovaný brankář a dnes podal výborný výkon. My jsme mu bohužel příliš nepomohli, hlavně při přesilovkách. Pochytal několik brejků a přečíslení soupeře a na to, že tak dlouhou dobu nechytal, si vedl opravdu velmi dobře.

Střelec vítězné branky byl po utkání spokojený

Útočník hostujícího mužstva Zdeněk Okál naopak zářil spokojeností. Jeho přesilovková trefa ze 37. minuty se nakonec ukázala jako vítězná. Domácím se nejprve ve vlastním oslabení podařilo vyrovnat, ale v pokračující přesilovce se nahození Petra Holíka odrazilo právě od brusle hostujícího mladíka s číslem 88 na dresu a skončilo za zády domácího brankáře.

Zdeňku, jste prvním mužstvem po šesti zápasech, které dokázalo zvítězit v Budvar aréně. Co říci k dnešnímu utkání?
Jsme moc šťastní, že se nám podařilo zvítězit. Poslední dvě venkovní utkání jsme prohráli a do Budějovic jsme si přijeli pro tři body. To se nám povedlo, za což jsme moc rádi.

Zdeněk Okál

Vy jste navíc k vítězství přispěl vítěznou brankou.
Bylo to při naší dlouhé přesilovce, chvíli poté, co se domácím podařilo vyrovnat. Snažil jsem se natlačit před branku a kotouč se ode mne šťastně odrazil. Byla to spíš náhoda, ale jsem za ni samozřejmě moc rád. Trenér nám neustále opakuje, abychom chodili důrazně do branky, nyní se to vyplatilo.

Hrajete stále o první místo v tabulce, na vedoucí Slavii nyní ztrácíte pouhé dva body.
Tabulku příliš nesledujeme. Jdeme zápas od zápasu a snažíme se bodovat v každém z nich, protože každý bod je cenný. Poté budeme čekat, jakého soupeře dostaneme a toho se budeme snažit porazit. Máme výborné mužstvo a chceme dojít co nejdál...

V brance domácích nesměl nastoupit Jakub Kovář, který dostal disciplinární trest na pět utkání. Bavili jste se o tom se spoluhráči před utkáním?
Kluci v šatně říkali, že někoho kopnul a že nesmí nastoupit, ale jinak jsme to neřešili. Bylo nám jedno, jestli proti nám nastoupí Kovář nebo Kantor. My se pokaždé snažíme vyhrát a podat stoprocentní výkon.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....