Banes Motor České Budějovice
23.02.2013, Miroslav Mayer

JUN: UNL- CEB 4:3sn - Přibyl sám na vše nestačil

Č. B u d ě j o v i c e- Juniorka tentokrát nedokázala v Ústí nad Labem vyhrát. Domácí vedli již 3:0, ale Jihočeši dokázali vyrovnat i díky dvou brankám Adama Přibyla a vynutili si prodloužení. V tom branka nepadla a druhý bod získali domácí po vítězství na samostatné nájezdy.

Úvod zápasu vyšel domácímu týmu výborně, z první velké šance se prosadil Radek Fojt. Budějovice se také dostávaly do dobrých pozic, ale gólman Novák chytal výborně. V závěru třetině hrálo Ústí přesilovou hru. Pumelenicí od modré čáry se prosadil Jiří Ságer. Po první třetině vedli žlutomodří 2:0.

Do druhého dějství vstoupili hosté s vědomím, že musí zlepšit hru. To se také stalo, ale defenziva Lvíčat fungovala velmi dobře. V polovině zápasu v útočném pásmu napřáhl Ondřej Kubáč a prostřelil gólmana Bláhu. Severočeši svůj náskok bránili a nic nenasvědčovalo tomu, že ty o vedení měli přijít. Po dvou třetinách 3:0.

Do třetí periody vstoupili velmi dobře hosté. Budějovice začaly stupňovat nápor, a tak bylo otázkou, jak dlouho budou domácí odolávat. V 51. minutě prostřelil bezmocného Nováka Adam Přibyl. Tou dobou hrálo Ústí ve dvojnásobném oslabení. Žlutomodří stále vedli o dvě branky, dostali se do několika dobrých střeleckých pozic, ale nevyužili je. Běžela 58. minuta a Adam Přibyl se radoval znovu. V čase 58:37 Emil Švec vyrovnal na 3:3. Ústí úspěšně přišlo o vedení 3:0.

V prodloužení nebyla k vidění žádná velká šance, a tak došlo na nájezdy. V loterii uspěl jediný hráč. Radek Fojt zvolil střelu na lapačku, což se ukázalo jako správné řešení. Hostující gólman uspěl proti Hanzlovi s Kubáčem. Novák si poradil s Píchou, Přibylem. Jakmile neuspěl ani Švec, bylo jasné, že v nájezdech vyhrálo Ústí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....