Banes Motor České Budějovice
26.02.2013, Radek Papáček

Vedení HC MOUNTFIELD požádá o prominutí zbytku trestu pro Kováře

Po skončení dnešního utkání se Slavií Jakub Kovář vynuceně vynechá už 3 zápasy, což je polovina z jeho disciplinárního trestu. „Okamžitě po odehrání dnešního utkání tak odešleme žádost k disciplinární komisi o prominutí zbytku trestu,“ uvádí Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD. Disciplinární komise mu za kopnutí v utkání v Plzni udělila trest na pět zápasů.

Vedení extraligového klubu z jihu Čech tak učiní kroky, o kterých veřejnost již dříve informovalo. „Je to prakticky jediná možnost, kterou nyní máme a proto ji také využijeme. Sice jsme už avizovali, že přestupek Jakuba Kováře uznáváme a nechceme se vyhýbat zodpovědnosti, že jako kluby jsme si před sezonou odsouhlasily sazebník za tyto prohřešky v rozmezí 5 až 10 zápasů. V žádosti však chceme poukázat na to, že dle našeho názoru byl nedovoleně atakován nejdříve Jakub Kovář a až poté následoval jeho zákrok. Disciplinární komise by také snad ještě mohla přihlédnout k tomu, že Jakub nebyl doposavad nikdy disciplinárně trestán a nijak výrazně se proti pravidlům v minulosti neprovinil,“ doplňuje nejvyšší muž vedení HC MOUNTFIELD.

Čtěte více informací o udělení trestu pro Jakuba Kováře a vyjádření klubu HC MOUNTFIELD.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....