Banes Motor České Budějovice
02.03.2013, Lukáš Dvořák, Matěj Mayer

Pod lupou: Duel ostrostřelců vyzněl lépe pro domácího kapitána

Č. B u d ě j o v i c e - Oba dva patří k tomu nejlepšímu, co mohou jejich týmy letos nabídnout. Jak českobudějovický Jiří Šimánek, tak vítkovický Rudolf Huna vévodí klubovým tabulkám v počtu vstřelených branek. Proto jsme si je vybrali k vzájemnému porovnání v prvním utkání předkola play-off.
Na ledě nezaplněné Budvar arény se oba hráči moc často nepotkávali. I když je Rudolf Huna nejlepším vítkovickým střelcem, není jeho nasazení tak velké. Na rozdíl od Jiřího Šimánka, který se tradičně objevil vedle Aleše Kotalíka a Rastislava Deje. Huna tak nastupoval až ve třetí formaci s Vladimírem Svačinou a Ondřejem Romanem. Do prvního dějství se však ani jeden z porovnávaných hráčů zásadním způsobem nezapsal. Domácí borec byl ale o něco málo aktivnější, když na brankáře Vítkovic, Romana Málka, vypálil jednu přesnou střelu. Jeho druhá už šla mimo. Během úvodní části strávili oba přibližně stejný čas na ledě, ve kterém se přesněji dařilo mířit své nahrávky Šimánkovi.
Úspěšný střelec - Jiří Šimánek

Huna nebyl vytěžovaný ani ve druhé třetině. Jeho útok se na přesilové hry takřka nedostává, do oslabení zase naskakují jen jeho dva parťáci. Proto si, oproti jihočeské dvaadvacítce, připsal pouze o necelou minutu víc. Dokázal už ale poprvé vystřelit, resp. hned dvakrát. K jeho smůle musíme ale zmínit, že obě střely Kantora v žádném případě nemohly ohrozit, neboť byly velmi nepřesné. V osmadvacáté minutě se o slovo přihlásil kapitán Jiří Šimánek, který na brankovišti zachránil svůj tým před jasnou brankovou příležitostí Vítkovic. O pár minut později vyrovnal svou střeleckou bilanci z první části, když s jeho golfovým úderem měl Málek velké problémy. Během poslední minuty ještě dokázal Rudolf Huna vybojovat pro hosty přesilovku, avšak Ptáčkův faul zůstal gólově nepotrestán.

Závěr prvního utkání předkola play-off už jasně ovládl tahoun týmu z Českých Budějovic. Díky dlouhému období, kdy ostravský celek hrál ve třech, nejen že takřka neslezl z ledu, ale dokonce svým hráčům pojistil první výhru v sérii. Při této početní výhodě si počkal na odražený puk po střele Vydareného a neměl problém s jeho uklizením za záda bezmocného Málka. Hlavně v této pasáži nasbíral velkou část ze šestnácti přesných přihrávek. Vítkovický Huna může za dílčí úspěch považovat snad jen to, že poprvé přímo ohrozil českobudějovického Pavla Kantora. Nutno podotknout, že to byla velmi slabá bekhendová střela, se kterou domácí gólman neměl nejmenší problém. I proto se jasným vítězem tohoto duelu stává nejlepší střelec HC MOUNTFIELD, Jiří Šimánek.

Statistiky hráčů v 1. utkání
JIŘÍ ŠIMÁNEK
vs
RUDOLF HUNA
21:34
Čas strávený na ledě
14:51
1
Vstřelené branky
0
3
Střely na branku
1
2
Střely mimo branku
3
23
Přesné nahrávky
6
4
Nepřesné nahrávky
6
0
Hity
0
5
Odehrané přesilové hry
2
3
Odehraná oslabení
0
0
Zblokované střely
0
0
Trestné minuty
0
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....