Banes Motor České Budějovice
01.03.2013, Petr Lundák

Trenéři Draisaitl a Bělohlav: Teď nám teprve začíná sezona!

První část předkola play-off má HC MOUNTFIELD za sebou. Teď je na řadě zápas s pořadovým číslem dvě. Včera jsme vám přinesli velký rozhovor s kapitánem Jiřím Šimánkem, dnes jsme před redakční hokejklubový diktafon posadili trenérské duo. Hlavní kouč Peter Draisaitl a trenér Radek Bělohlav ochotně odpovídali na otázky, které se zaměřily nejen na základní část, mladé hráče, očekávání k play-off či na brankáře.

Petere, vy jste byl ve středu na konferenci trenérů s rozhodčími, o co přesně šlo?
P. Draisaitl: Připravovali jsme se hlavně na play-off, pouštěli se nějaké zákroky, řešili jsme, jak by měli rozhodčí pískat a podobně. Ale vůbec jsme neřešili ty mé záležitosti směrem k rozhodčím.

Základní část je za námi, zkuste prosím stručně popsat 52 odehraných kol.
R. Bělohlav: Už jsme to několikrát opakovali. Sezona nám začala složitě, byla tady zranění a pak se do toho přimotala výluka NHL, což byla zase jiná situace. Museli se s ní vyrovnat jak naši hráči, tak i kluci právě z NHL. Do toho jsme museli řešit konec výluky nebo postupné uzdravování Kuby Kováře. Sezona to tedy byla těžká, ale zajímavá, jenže teď to pravé teprve začíná!

Osmá příčka, dá se toto umístění brát jako úspěch?
P. Draisaitl: Řekl bych že ano! My jsme měli takové tři fáze v sezoně, kdy jsme měli pár bodů na šesté místo a ty jsme nezvládli. Ale celkově musím souhlasit s tím, co říkal Bělma (přezdívka Radka Bělohlava – poznámka), nic jednoduchého to nebylo, co jsme měli od začátku až do konce. Já jsem tedy spokojený, jak to kluci zvládli. Protože hlavně naši hráči to neměli letos jednoduché.

Zlom přišel venku se Slavií a Vítkovicemi

Finiš základní části se vám už musel v rámci herního projevu asi zamlouvat, že?
P. Draisaitl: Někde jsem četl, že MOUNTFIELD byl po výluce asi třetím nejlepším týmem v lize. Já to tedy ani nijak neřešil, ale je to opravdu tak... R. Bělohlav: ...my máme jen problémy se dvěma zápasy, které nám hrubě nevyšly. To jsme i klukům řekli. Bylo to utkání na Spartě a na Kladně. Předtím jsme zahráli dobré zápasy, ale tam to bylo opravdu hodně špatné i v dané fázi sezony. Podobná utkání se už prostě nesmějí opakovat.

Zmínili jste dva nejhorší zápasy v základní části, které byly naopak ty nejlepší?
P. Draisaitl: Pro mne to byl určitě náš zápas na Slavii. R. Bělohlav: Ano, Slavia a Vítkovice venku... P. Draisaitl: ...ten víkend, přesně! Ten jsme hráli ve složité situaci a vypadalo to s námi kdo ví jak. I proto jsme zůstávali přes noc v Praze a pak jsme domů přijeli se čtyřmi body. Tým se najednou semkl a dostali jsme se do té správné stability.

Pokračování dvojrozhovoru s Peterem Draisaitlem a Radkem Bělohlavem čtěte v sobotním Hokejklubu č. 28, oblíbeném bulletinu tentokrát vydaném k 2. utkání předkola play-off HC MOUNTFIELD - HC Vítkovice Steel hraném 2. března 2013 od 17:00 hod. v Budvar Aréně.

Vedle obsáhlého rozhovoru s trenéry českobudějovického celku dále můžete těšit na přehled zápasů v letošní sezoně, nebo také plakát týmu ze sezony 1994/1995. Hokejklub je v prodeji u kamelotů na vchodech do Budvar Arény za 10 Kč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....