Banes Motor České Budějovice
03.03.2013, Michal Špírek, Matěj Mayer

Pod lupou: Nejproduktivnější obránci se tentokrát neprosadili

František ˝David˝ Ptáček a Marek ˝Goliáš˝ Malík. Ve druhém utkání předkola jsme pro vás sledovali dva velezkušené hráče, kteří jsou si svou fyzickou konstitucí hodně vzdálení. Jinou věc už ale společnou mají - oba totiž v základní části byli nejčastěji bodujícími beky svého týmu. Tentokrát mohl být po duelu spokojenější Malík, byť v zápase vyfasoval hned čtrnáct trestných minut.

Ptáček byl u puku jako první
František Ptáček nastoupil v první obranné dvojici s Tomášem Harantem a jeho ice time se v zápase přehoupl přes dvacet minut. V první třetině si českobudějovický rekordman v počtu extraligových startů zahrál i ve dvou přesilovkách, ale ke přímému ohrožení Šindelářovy branky se nedostal. Ve druhém dějství už se Ptáček ukázal jen v jediné početní výhodě, při domácí přesilovce čtyř a následně pěti proti třem trenéři upřednostnili jiné hráče. Ve 36. minutě byl obránce na ledě při třetí brance Vítkovic. Jeho přihrávku na Podlešáka soupeř vystihl a z přečíslení Káňa udeřil. Až na toto zaváhání předvedl Ptáček spolehlivý výkon, ale ani on nepřispěl k tomu, aby gólman Šindelář neodjížděl do Vítkovic s pocitem bezchybně odvedené práce.
Malík v souboji s domácím Červeným
Marka Malíka na ledě nepřehlednéte. 105 kilogramů váhy a 198 centimetrů výšky tvrdí muziku ve vítkovické obraně už nějaký ten pátek a řízný bek si v českobudějovických ochozech dle hlasů nesoucích se z tribun již našel spoustu "příznivců". Malík nevyniká rychlostí a obratností, ale těží z perfektní poziční hry, kdy dokáže předvídat vývoj situace. V první obranné dvojici jistí ofenzivnějšího Barinku a jeho hra připomíná klasické fotbalové libero - Malík si nijak nekomplikuje situaci a posílá kotouč do bezpečného území. Často si ale pomáhá fauly, ve druhém duelu předkola strávil u trestoměřičů celkem čtrnáct trestných minut. Nejprve ve 23. minutě putoval na trestnou lavici na dvě minuty za hákování, a když mu po návratu po odpykání trestu rozhodčí odpískali další faul (vražení na hrazení), neudržel nervy na uzdě a byl mu udělen desetiminutový trest za protesty. Za Malíkův hvězdný moment zápasu se dá označit situace z první třetiny, kdy byl na ledě 47 sekund při dvojnásobném oslabení svého celku a pomohl Vítkovicím ubránit útočné pokusy soupeře. Naopak na svou tvrdou střelu na bránu si musel Malík počkat až do 59. minuty, kdy pálil při přesilovce pěti proti třem do připraveného Kantora. Malík vinou vyloučení odehrál v zápase jen lehce přes čtrnáct minut, jeho nejdelší střídání čítalo 51 sekund.

Statistiky hráčů v 2. utkání
František Ptáček
vs
Marek Malík
20:49
Čas strávený na ledě
14:13
-1
Statistika +/-
0
0
Vstřelené branky
0
2
Střely na branku
1
1
Střely mimo branku
0
15
Přesné nahrávky
15
4
Nepřesné nahrávky
8
1
Hity
3
3
Odehrané přesilové hry
4
4
Odehraná oslabení
5
0
Zblokované střely
0
0
Trestné minuty
14
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice