Banes Motor České Budějovice
03.03.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Starší dorost hodně inkasoval, ale má dva body z venku

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka sehrála svůj poslední letošní zápas na svém ledě a po příštím víkendu má po sezóně. Starší dorost přivezl z „moravského“ tripu dva body a hodně gólů ve své síti. Mladší dorost A dokázal oba své zápasy vyhrát a prokázal vzestup svojí formy. Vyhrál i dorost B. Hráčem víkendu je Luboš Rob, který v zápase s Třincem vybojoval hned čtyři body(3+1).

Juniorka

Domácí loučení bez vstřelené branky

Ve čtvrtek odehrála juniorka svůj poslední zápas v letošní sezóně na svém ledě. Jihočeši přivítali Slavii Praha a byli svému soupeři dobrým hostitelem. Pražené dali v každé třetině po jedné brance a protože domácí se nedokázali prosadit ani jednou, vyhrála Slavia 3:0 a upevnila si vedoucí pozici ve skupině týmů bojující o baráž. Junioři se tak rozloučilo s domácím prostředí pro tuto sezónu porážkou bez vstřelené branky.

Starší dorost

Nevídanou přestřelku vyhráli Jihočeši

V pátek odehráli dorostenci svůj další zápas na ledě lídra soutěže HC Oceláři Třinec. Zápas byl od začátku hodně divoký a připomínal hokej starých časů, kde obrany a brankáři nehráli zrovna hlavní roli, ale důležité bylo, kdo dá více branek. Po první části byli Budějovičtí o dvě branky lepší. Ve druhé části nejprve Oceláři vyrovnali, ale Jihočeši opět o dvě branky odskočili. Ve třetí části Oceláři přidali a zápas dokázali vyrovnat. V prodloužení se dokázal střelecky prosadit Josef Žáček a zajistil tak druhý bod za vítězství 8:7p pro České Budějovice.

Vítkovice ovládly přesilovky

V sobotu hráli dorostenci další zápas ve Vítkovicích. Slezané byli favority zápas a svoji roli plnili hned od začátku. Než se Jihočeši vzpamatovali, už prohrávali 0:4. Na zvrat moc sil nezbylo a domácí byli i nadále při chuti. Pomohli jim v tom svoji nedisciplinovaností i Budějovičtí. Vítkovičtí dokázali využít hned čtyři početní výhody a to se nakonec ukázalo pro vývoj zápasu klíčové. Vítkovice vyhráli 6:3 a Jihočeši odjíždějí z Moravy se dvěma body a se třinácti obdrženými brankami! Dvě přihrávky v zápase vybojoval i Radek Prokeš.

Mladší dorost A

Cenný skalp Sparty

Ve čtvrtek jel mladší dorost hrát své další kolo do Prahy, kde se v Holešovicích utkal se Spartou. Spartě se sice letos příliš nedaří, ale vždy budí respekt. Jihočeši ji letos již jednou porazili a toužili si to zopakovat. Vše podstatné se událo hned v první třetině, kdy padly všechny branky. Budějovičtí totiž dali dvě branky a dovolili domácím jen jediný úspěch. Ve výjimečně slušném zápase(jen po dvou vyloučených na obou stranách) tak vyhráli Budějovičtí celkově 2:1. Jihočeši měli sice výraznou střeleckou převahu 52:32, ale další branku už nedali. Jeden gól zaznamenal Jan Bárta.

Důležité vítězství

V neděli odpoledne sehráli dorostenci další zápas na svém ledě a jejich soupeřem byl třetí tým tabulky BK Mladá Boleslav. S tímto soupeřem se letos Jihočechům nedaří a tak měli poslední pokus ho porazit a ukázat svůj výkonnostní vzestup. Dvě třetiny diváci neviděli branku. Ta padla až tři a půl minuty před koncem třetí části a dali ji domácí. Bruslaří ještě zkoušeli sehrát hru bez brankáře při vyloučení domácího hráče, ale Ondřej Šulek svoji druhou brankou v zápase pečetil vítězství 2:0. Budějovičtí tak stále drží čtvrtou příčku v tabulce skupiny.

Mladší dorost B

Ve třetí třetině se děly věci

Ligový dorost sehrál ve čtvrtek svůj další zápas vBenátkách nad Jizerou a jeli tam jako favorit. Domácí jsou totiž beznadějně poslední. První třetinu vyhráli překvapivě domácí 3:0. Pak Jihočeši přidali a snížili na 3:2. Ve třetí části spustili Budějovičtí střelecký koncert a šesti brankami stanovili konečné skóre na 8:4 a získali další vítězství. Jan Tlačil zaznamenal tři body (2+1).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....