Banes Motor České Budějovice
04.03.2013, Michal Špírek

Předkolo play-off mění hostitele, uspěje HC MOUNTFIELD ve Vítkovicích?

České Budějovice prvním zápasem na jihu Čech dobře nakročily k postupu, ale ve druhém duelu už si cestu zkomplikovaly a radovali se hosté. Série se tak nyní přesouvá do Vítkovic za stavu 1:1 na zápasy, ostravská ČEZ aréna hostí další utkání v pondělí od 17:00 a v úterý od 18:15.

3. a 4. utkání předkola play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi

HC Vítkovice Steel - HC MOUNTFIELD
pondělí 4.3. - 17:00
úterý 5.3. - 18:15 (TV přenos - ČT Sport)
ČEZ aréna

Stav série: 1:1.
Výsledky utkání: 0:3, 4:0


Přituhuje. Je jasné, že ve Vítkovicích jeden z týmů bude po pondělním duelu čelit vyřazení. A to hned o den později. Trenér Českých Budějovic Peter Draisaitl již dříve upozornil na jeden velký rozdíl mezi tím, zda se utkání hrají na ledě Budějovic či Vítkovic: "Ten bude samozřejmě v kluzišti. Zatímco u nás se hraje na malém, tak to je jejich je obrovské." S tímto přechodem mezi rozdílnými velikostmi ledové plochy se ale musí vypořádat oba tábory. Draisaitl po druhém zápase na jihu Čech odmítl, že by se ve Vítkovicích měl nějak výrazně změnit obraz hry a jen dodal: "Pokud budeme hrát jako v prvním zápase, vyhrajeme my, pokud jako v druhém, vyhrají Vítkovice." Jihočechy může povzbudit fakt, že v základní části už Moravany na jejich ledě dokázali porazit. Bylo to ve 40. kole 2:1 po samostatných nájezdech.
HC MOUNTFIELD bude již mít Vítkovicích k dispozici služby gólmana Jakuba Kováře, který si odpykal pětizápasový distanc. Reprezentačního gólmana výborně zastoupil Pavel Kantor. "Dá se počítat s tím, že Kováře nasadíme," zmínil Draisaitl a potvrdil tak, že ve Vítkovicích bude čelit střelám opět dle statistik nejlepší gólman extraligy.

Trenér Vítkovic Peter Oremus pro klubové stránky protivníka řekl: „Chceme vyhrávat, v podstatě nás nezajímá sestava soupeře, ale sestava naše, stejně jako naše hra. Musíme udělat vše pro to, abychom Budějovice porazili bez ohledu na to, kdo stojí v brance, hraje v obraně nebo v útoku.“ O tom, zda vítkovickou sestavu doplní Viktor Ujčík, který v Budějovicích absentoval, se rozhodne až přímo před zápasem. Do brány se s největší pravděpodobností postaví Filip Šindelář, jenž nahradil ve druhém utkání zdravotně indisponovaného Málka a počínal si na jedničku. Nebo spíše na nulu - nepřekonal ho totiž ani jeden budějovický střelec...

Předkolo play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi jsme detailně přiblížili v tomto článku.

Předpokládané sestavy
HC Vítkovice Steel:
Šindelář (Málek) – Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, Stehlík, Rehák, L. Kovář – Klimek, Burger, J. Káňa – Svačina, Roman, Huna - Szturc, Húževka, Šedivý - Bartánus, R. Hruška, Strapáč.

HC MOUNTFIELD: Kovář (Kantor) – Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil – Suja, Mertl, Podlešák – Dej, Kotalík, Šimánek – Knotek, Langhammer, L. Květoň – Švihálek, Červený, Luňák - Škoda.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....