Banes Motor České Budějovice
05.03.2013, Miroslav Mayer

Zápasy mládeže: Končí junioři, starší dorost před play-off

Č. B u d ě j o v i c e - Pomalu končí základní části mládežnických soutěží. Juniorka hraje poslední zápas sezóny. Starší dorost se představí dvakrát doma a tím ukončí nadstavbovou skupinu a čeká ho play-off. Mladší dorost A hraje až příští týden a B dorost má před sebou jeden zápas.

Juniorka

Cesta skupinou o baráž pro budějovický tým končí a končí tak zároveň nepovedená sezóna tohoto mužstva. Naposledy si zahrají junioři ve čtvrtek, kdy je čeká zápas v Mladé Boleslavi. Bruslaři získali celkem o čtyři body méně a zatím jim patří předposlední místo v tabulce. Jihočeši nedokázali již tři zápasy za sebou vyhrát a jejich poslední vítězství se váže právě k zápasu s Bruslaři, které porazili 3:0. Vítězství nad tímto soupeřem by bylo malou náplastí nad spackanou sezónou.

Starší dorost

Poslední dva zápasy v nadstavbové skupině a oba doma. To nyní čeká na dorostence. Jako první přijede v pátek do Budvar arény Kometa Brno. Ta je zatím na šestém místě a ještě může pomýšlet i na vyšší příčky a dokonce je i potenciálním soupeřem Jihočechů pro play-off. I z tohoto pohledu to bude hodně zajímavý zápas. První vzájemný duel v Brně vyhrála Kometa 4:2. V posledních zápasech prohrála Kometa v Karlových Varech 1:2 a pak doma porazila Chomutov 6:0. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Vše se rozhodne v sobotu, kdy skončí nadstavbová část extraligy staršího dorostu. Po skončení posledního kola budou jasné dvojice pro play-off. Na závěr přijede do Českých Budějovic tým HC Havířov. Soupeř má zatím o tři body více a zároveň k dobru vítězství 3:2sn z prvního vzájemného zápasu. Z odehraných kol minulého týdne vybojoval Havířov jedno vítězství, když porazil doma Kladno 6:2 a prohrál v Plzni 3:6. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ploše.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje v sobotu svůj zápas ve Znojmě.Orli jsou v tabulce za Jihočechy a mají o pět bodů méně a o jeden zápas odehráno více. V posledním vzájemném zápase dokázali Budějovičtí svého soupeře porazit vysoko 11:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....