Banes Motor České Budějovice
14.03.2013, Michal Špírek

OFFLINE s Šimánkem: Budu prosit pana Pouzara, aby mi nechal číslo 22

Jiří Šimánek odpovídal na zvídavé dotazy fanoušků, podruhé byl totiž v sezóně vybrán v hlasování jako Hráč měsíce. Kapitán mužstva mimo jiné hodnotil uplynulý ročník, přičemž zmínil: "Je začátek března a je tu konec sezóny. A to je špatně." A víte, kde nejdále si Šimánek zahrál svůj oblíbený golf?

OFFLINE ROZHOVOR S JIŘÍM ŠIMÁNKEM

Šimánek nasbíral v hlasování v anketě Hráč měsíce 60% hlasů (více k anketě zde) a tak mu fanoušci mohli pokládat dotazy v offline rozhovoru.

A co v odpovědích útočníka mimo jiné zaznělo?

Při hodnocení sezóny Šimánek s dosaženým výsledkem spokojen nebyl. "Rozhodně to nebyla žádná jednotvárná sezóna. Ať už tu byli kluci z NHL nebo početná marodka, kdy si muselo vše sednout a procházeli jsme si, asi jako každý tým, horšími a lepšími obdobími. Sice jsme hráli stále o něco, ale dál do play-off jsme se nakonec bohužel nedostali. Je začátek března a je tu konec sezóny. A to je špatně," zmínil Šimánek.

Pro toho byl hokejový ročník prvním ve funkci kapitána, jak toto postavení oblíbenec fanoušků vnímal? "Hlavně když se nedaří, tak se od kapitána žádá, aby nějak vystupoval, vzal to na sebe a něco s tím udělal. To pro mě bylo jiné, než v předcházejících sezónách."

Českobudějovický patriot byl s devatenácti trefami nejlepším střelcem mužstva, to mu ale nestačilo k vítězství v předsezónní sázce s Jaroslavem Pouzarem. "Spíš než sázka to bylo varování pana Pouzara, že jestli nedám dvacet gólů, tak nebudu moci hrát dál na dresu s jeho 22. Takže ho budu muset nejspíš poprosit, jestli mi ji ještě nechá dál a dá mi šanci ještě pro příští sezónu," s úsměvem odepisoval na zajímavý dotaz Šimánek.

Ať už s dvaadvacítkou na zádech nebo bez ní, bude Šimánek i příští rok válčit v českobudějovickém dresu. "Klub na mě uplatnil pro příští sezónu opci, takže příští rok budu určitě v Budějovicích. Dál to budeme řešit po sezóně. Pokud tu budu mít mužstvu co dát a bude o mě zájem, tak už bych se nikam jinam ani trmácet nechtěl."

Zajímá vás, za co naposledy Šimánek platil do týmové kasy, kterou navíc jako pokladník sám spravuje? Má u hokejistů šanci fanynka z tribuny? A jak vzpomíná Šimánek na působení Daniela Landy u týmu?

!!! OFFLINE ROZHOVOR S JIŘÍM ŠIMÁNKEM ZDE !!!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....