Banes Motor České Budějovice
13.03.2013, Lukáš Dvořák

Hokejisté a fanoušci se rozloučili se sezónou v Masných krámech

Č. B u d ě j o v i c e - Úterní podvečer nabídl v restauraci Masné krámy závěrečné setkání hráčů a fanoušků pro extraligový ročník 2012/13. Na hráče HC MOUNTFIELD se přišla podívat, a při té příležitosti získat i nějaký podpis či fotografii, velká spousta lidí. Vám, co jste nemohli být osobně přítomni, nabízíme alespoň krátkou reportáž z průběhu celé akce, která byla závěrečnou tečkou za uplynulou sezónou.
Již dávno před začátkem se v prostorách vyhlášené českobudějovické restaurace začaly shromažďovat davy lidí, které se přišly podívat na své hrdiny, oblíbence a vzory, jenž v letošní sezóně nastupovali v dresech HC MOUNTFIELD. Přes hodinu vedla prostory kultovních Masných krámů fronta, která neměla konce. Skromným odhadem si přišly popovídat, vyfotit se a získat podpis od všech hráčů, ale i členů realizačního týmu, zhruba tři stovky nadšených fanoušků. Těm nevadilo, že oficiální start přišel o pár minut později, ani pozdní příchod brankářské jedničky týmu, Jakuba Kováře.
Milan Džuba představuje všechny hráče letošního kádru

Setkáním provázel jeden z moderátorů Klubové TV HC MOUNTFIELD, Milan Džuba. Ten se svého úkolu zhostil stejně rutinně, jako se mu daří získávat bezprostřední pozápasové rozhovory. Každého z hráčů jmenovitě uvedl ke svému stolku a následně se celou restaurací nesl hlasitý potlesk fanoušků jako projev uznání a poděkování za uplynulý ročník. Ten skončil neslavně o trochu dříve, než každý čekal. Opomenutí mu s velkým úsměvem na tváři odpustil i obránce Roman Vráblík, na kterého se v úvodním představování zapomnělo. Průběh úterního podvečera zpestřil moderátor několika interview s hráči i fanoušky. Nečekanou kulturní vložku přidala jedna z nich, Dominika Košťálová. Ta před celou restaurací parádně vystřihla píseň "Listen to Your Heart" od švédského dua Roxette.

Aleš Kotalík ochotně podepisuje jedné z fanynek ročenku klubu pro sezónu 2012/13

Pro návštěvníky této akce však nebyla připravena pouze autogramiáda. Na velkoplošné projekci za hráči běžel jako podkres sestřih letošních utkání, včetně neúspěšného předkola play-off. Přítomen byl také stánek českobudějovického fanshopu, takže každý, kdo si během extraligové sezóny zapomněl zakoupit nějaký předmět, měl tu možnost právě zde. Velkým překvapením pro fanoušky byl také speciální plakát, který klub nechal vyrobit pro své věrné příznivce jako poděkování za podporu během všech letošních utkání. Kdokoliv tak mohl přijít, a i když s sebou neměl nic k podepsání, mohl si domů odnést podepsaný plakát či hráčské karty všech členů týmu HC MOUNTFIELD.

Celé setkání skončilo až přibližně v půl osmé večer, což značilo velký zájem o akci, která byla bleskově zorganizována marketingovým oddělením klubu. ,,Jednoznačně nás příjemně překvapil počet fanoušků, který dorazil. Osobně to hodnotíme velice pozitivně. Je to jasný důkaz přízně fanoušků a my si jí moc vážíme," komentoval tiskový mluvčí a člen marketingového oddělení HC MOUNTFIELD Radek Papáček. Holým faktem ale je, že České Budějovice teď čeká dlouhé období bez extraligového hokeje. Dění v klubu však v žádném případě neutichne. ,,I když pro nás skončila hokejová sezóna, pro marketingové oddělení je velkou výzvou zapojit naše fanoušky do nějaké aktivity i v mimosezónním období. Takže se budeme snažit připravit různé akce, aby věrný příznivec mohl žít s klubem i v době, kdy se nebudou hrát zápasy," konstatoval závěrem Papáček.

KOMPLETNÍ FOTOGALERII Z AKCE NALEZNETE NA NAŠEM KLUBOVÉM FACEBOOKU ZDE A ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....