Banes Motor České Budějovice
19.03.2013, Miroslav Mayer

Václav Pašek: „Napište, že vyhrajeme a postoupíme!”

Č. B u d ě j o v i c e - Ve čtvrtfinále play-off narazili Budějovičtí starší dorostenci na nejsilnějšího soupeře, který byl k mání. Třinečtí Oceláři totiž vyhráli s velkým náskokem nadstavbou část a jsou horkými favority titulu v této věkové kategorii. I když byli v domácím zápase Jihočeši lepší, přesto odcházeli poraženi. Dva body si v zápase připsal domácí útočník, člen reprezentačního kádru do osmnácti let Václav Pašek.

Těsně po zápase nebyla v šatně domácího týmu zrovna nejlepší nálada. Hráči věděli, že předvedli dobrý výkon a na stranu soupeře se překlopilo ono pověstné a často zmiňované „štěstíčko“. Po té, co se hráči vrátili z výběhu zmizela skleslost a opět bylo vidět bojovného ducha a atmosféru mužstva, které se ještě nevzdává a nedá svoji kůži v Třinci lacino. Bojovně naladěn je i zatím nejlepší hráč v bodování mužstva Václav Pašek, který si připsal v zápase dvě asistence.

Dnes jste sehráli s Třincem trochu nešťastné utkání. V první třetině jste inkasovali dva nešťastné góly. Jak se to stalo?
Udělali jsme tam nějaké chyby v obranné činnosti a dostaly jsme dva nešťastné góly a pak bylo hodně těžké výsledek dotahovat. Byli jsme rádi, že jsme ještě v první třetině dokázali dát jednu branku a snížit tak náskok Třince na jeden gól.

Ve druhé třetině jste měli místy až drtivý tlak, ale ze všech šancí jste proměnili jen jednu a zároveň jste i jeden gól inkasovali.
Bylo to velká škoda. Měli jsme tam hodně nadějných šancí, ale nepodařilo se nám je protlačit. Měli jsme se více tlačit do branky a trochu to brankáři znepříjemnit.

Čím si vysvětlujete, že jste z tolika šancí dali jen jediný gól?
Třinec má výborného gólmana. Ten svůj tým podržel a my jsme na něj nenašli účinný recept. V Třinci se na něj musíme více tlačit a něco nám tam určitě spadne.

Ve třetí části se vám povedlo vyrovnat na 3:3. Mysleli jste za tohoto stavu více na udržení výsledku, nebo jste chtěli přidat ještě jednu branku?
Já jsem pevně věřil, že vyhrajeme. Byli jsme jednoznačně lepší a tak jsme chtěli zápas ukončit. Nepovedlo se a nakonec jsem zase dostali další zvláštní gól, který byl nakonec rozhodující.

Hráli jste více než dvě minuty power-play, ale moc jste se do tlaku nedostali.
Byla velká škoda, že se nám nepovedlo dostat puk do útočné třetiny a tam si vytvořit nějaký tlak. Třinečtí tam hráli aktivně a dařili se jim narušovat naši rozehrávku.

Ve středu budete hrát další zápas v Třinci. Co musíte v tomto zápase udělat jinak?
Tlačit se více do jejich branky a pohlídat si jejich brejkové situace, které jsou hodně nebezpečné. Musíme si dávat pozor na jejich šikovné útočníky a podporovat více obranu.

Viděli jsme tedy dnes v Budvar aréně poslední letošní mistrovský zápas?
Teď budeme odpočívat a připravovat se. Máme před sebou ještě dva zápasy a ty chceme vyhrát. Věříme, že si tady ještě zahrajeme. V Třinci totiž oba zápasy vyhrajeme a postoupíme dál, to tam určitě napište.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....