Banes Motor České Budějovice
22.03.2013, Lukáš Dvořák

Zvolte mezi obránci nejlepší posilu uplynulé sezóny!

Č. B u d ě j o v i c e - S brzkým koncem sezóny, který HC MOUNTFIELD nepříjemně zaskočil, jsme pro Vás připravili několik zajímavých článků, které ji zpětně mapují. Dalším takovým je dvoudílný seriál, jenž stručně zhodnotí nově příchozí posily do českobudějovického kádru. V první části přijde na řadu čtveřice hráčů, která se premiérově objevila v obranných řadách.
Před letošním ročníkem se kádr českobudějovického HC MOUNTFIELD výrazně změnil. Do týmu přišlo spoustu nových tváří, které oživily tým jak v obranné, tak v útočné fázi. Následující řádky stručně představí a zhodnotí ty hráče, kteří měli na starost, aby jihočeský celek inkasoval co nejméně branek.

#90 Stanislav Dietz

věk: 22
přišel z: SK Horácká Slavia Třebíč
sezóna 12/13: 9 zápasů - 0 bodů, +/- (-1), 2 TM

Jeden z mladých hráčů, kteří se do Českých Budějovic vrátili jako do svého mateřského klubu. Stanislav Dietz přišel zpátky do jihočeského celku po roce stráveném v prvoligové Třebíči, kde dostal prostor pro rozvoj své kariéry. Předtím se nikdy pořádně z českobudějovické juniorky do A-týmu neprobil. Ačkoliv však letos s týmem absolvoval letní přípravu, pohyboval se na hraně sestavy a bylo pro něj lepší, když jeho kroky vedly zpátky do Třebíče, kde velkou část ročníku hostoval. Do extraligových zápasů tak naskočil až ve druhé polovině sezóny. A nutno podotknout, že když hrál, HC MOUNTFIELD se dařilo. Odehrál devět utkání, šestkrát se mohl radovat z výhry, ale na první kanadský bod čekal marně. Uvidíme, zda v následující přípravě přesvědčí trenéry natolik, aby si vybudoval pevnější pozici v kádru.


#7 Peter Frühauf

věk: 30
přišel z: HC Slovan Bratislava
sezóna 12/13: 42 zápasů - 11 bodů (4+7), +/- (-12), 30 TM

Tento slovenský bek přicházel před sezónou s jasným potenciálem probojovat se do základní sestavy. Už má něco za sebou a navíc hrál v elitním slovenském klubu. Dokonce si už zahrál i v naší soutěži, v patnácti zápasech hájil barvy Třince. Zde od začátku jasně prokazoval, že své kvality rozhodně má a stal se ihned, i při absenci Petera Mikuše, jedním z klíčových beků. Ale ani jemu se nevyhnuly komplikace se zdravotním stavem. Během poloviny listopadu musel s velkými bolestmi nastoupit nuceně na marodku. Z té se vrátil na konci roku 2012. Přesto ve své první neúplné sezóně v Českých Budějovicích zaznamenal jedenáct bodů, dvě vítězné trefy a stal se třetím nejproduktivnějším bekem, hned za Ptáčkem a Vydareným. Ve formě byl během předkola, kdy byl mezi obránci nejlepší a dokonce svou trefou poslal Českobudějovické do vedení 1:0 v sérii. O svou pozici v příštím ročníku se pravděpodobně bát nemusí.


#26 Tomáš Harant

věk: 32
přišel z: MsHK Žilina
sezóna 12/13: 17 zápasů - 3 body (0+3), +/- (-1), 10 TM

S cílem zkvalitnit kádr během probíhající základní části přišel do Českých Budějovic další navrátilec, Tomáš Harant. Ten zde již působil během prvního roku po návratu do české nejvyšší soutěže. A i tentokrát se o jeho spolehlivé výkony mohli trenéři opírat. Ačkoliv se mu herně dařilo, bodově už však tak úspěšný nebyl. Řízný slovenský bek v sedmnácti utkáních, které letos stihl nasbírat v dresu HC MOUNTFIELD, pouze třikrát asistoval. Nepodařilo se mu navázat na tolik úspěšné play-off v sezóně 2005/06, kdy v deseti zápasech získal šest bodů, z toho čtyři za přesný střelecký zásah. S jeho herním projevem však trenér Draisaitl byl spokojený, a proto s ním nyní vedení jedná o nové smlouvě na nadcházející ročník.


#70 Bohumil Jank

věk: 20
přišel z: Lev Poprad/Tatranští Vlci
sezóna 12/13: 51 zápasů - 6 bodů (0+6), +/- (1), 36 TM

Že se dobří holubi vracejí potvrdil před letošní sezónou i další mladý obránce, Bohumil Jank. Tomu zde dříve nebyl dáván prostor pro rozvoj potenciálu, a tak se rozhodl pro odchod z Českých Budějovic. Nejdříve do zámoří, ročník 2011/12 dokonce okusil Kontinentální hokejovou ligu. Nejdříve v seniorském týmu Lva Poprad, poté už jen v juniorském celku Tatranských Vlků. Že na těchto angažmá nasbíral spoustu nových zkušeností potvrdil v uplynulé sezóně. V úvodu nastupoval ve dvojici se zkušeným harcovníkem Ptáčkem, jakmile se dostal do potřebné formy, tvořil pár s Romanem Vráblíkem. Ačkoliv se nevyvaroval některých chyb, jasně ukázal, že má na to být stabilním článkem A-týmu. Na svém kontě měl šest asistencí, ale na premiérovou branku v extraligové soutěži nadále čeká. Příležitost k tomu však jistě mít bude.


Jakub Makovský nebyl hodnocen pro nízký počet odehraných utkání.

Za redakci HC MOUNTFIELD byl nejlepší posilou mezi obránci zvolen Peter Frühauf!

Jaký je Váš názor? Kdo byl podle Vás nejlepší letošní posilou defenzivních řad? Hlasujte v anketě na našem klubovém Facebooku - ZDE! S vítězem poté zprostředkujeme krátký rozhovor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....