Banes Motor České Budějovice
24.03.2013, Petr Kaše

Zvolte mezi útočníky nejlepší posilu uplynulé sezóny!

Č. B u d ě j o v i c e - V minulém týdnu jsme Vám přinesli článek, který stručně hodnotil nové tváře v obranných řadách, které rozšířily kádr HC MOUNTFIELD před, nebo v průběhu letošní sezony. O vítězi jste rozhodovali právě Vy a za nejlepší posilu jste zvolili jednoznačně slovenského obránce Petra Frühaufa. Nyní jsou na řadě útočníci a Vy opět můžete dát hlas svému oblíbenci.
Kádr českobudějovických hokejistů doznal před letošním ročníkem řadu změn. V uplynulých dnech jste mohli volit nejlepší posilu mezi obránci. Nyní můžete stejným způsobem zvolit hráče, který byl podle Vás nejlepší posilou mezi útočníky.

#27 Rastislav Dej

věk: 24
přišel z: HC Energie Karlovy Vary
sezóna 12/13: 57 zápasů - 23 bodů (9+14), +/- (-12), 18 TM

Slovenský útočník zamířil do Českých Budějovic po pěti sezónách strávených v Karlových Varech, se kterými v sezoně 2008/2009 oslavil zisk historického titulu. V dresu Energie se postupně zařadil mezi klíčové hráče mužstva a vedení HC MOUNTFIELD o jeho příchod hodně stálo. "Zapadá přesně do koncepce, jakou jsme si vytyčili. Na svůj mladý věk má už dostatek zkušeností se seniorským hokejem. Navíc je to univerzální útočník s dobrým čtením hry," tvrdil před sezónou o slovenském forvardovi Petr Sailer. Uplynulá sezona jeho slova jenom potvrdila. Dej se okamžitě zařadil mezi klíčové muže trenéra Draisaitla, posbíral 23 bodů a za svým bodovým maximem zaostal pouze o dva kanadské body. V sérii proti Vítkovicím se bodově prokázat nedokázal, přesto dělal svým neúnavným bruslením a agresivní hrou vítkovickým zadákům velké problémy. Také v příštím ročníku by měl patřit k hlavním ofenzivním tahounům českobudějovického mužstva.


#91 Tomáš Knotek

věk: 23
přišel z: Rytíři Kladno
sezóna 12/13: 56 zápasů - 17 bodů (7+10), +/- (-7), 12 TM

Kladenský odchovanec a syn Radka Knotka, rovněž útočníka, který za České Budějovice nastupoval v 80. letech, se stal první posilou HC MOUNTFIELD před letošní sezonou. V hledáčku Jihočechů byl stále teprve třiadvacetiletý hokejista, který už stihl odehrát 138 zápasů v extralize, již delší dobu. V jeho přestupu hrál velkou roli Radek Bělohlav, který vedl talentovaného útočníka v prvoligovém Písku. Knotek ve své premiérové sezoně na Jihu zaznamenal sedmnáct bodů a vylepšil své bodové maximum v české nejvyšší soutěži o dva body. Jeho branka ve čtvrtém utkání předokla play-off na ledě Vítkovic byla jeho premiérovou trefou ve vyřazovacích bojích.


#17 Vladimír Škoda

věk: 29
přišel z: MsHK Žilina
sezóna 12/13: 8 zápasů - 2 body (1+1), +/- (4), 0 TM

Devětadvacetiletý útočník rozšířil kádr Jihočechů v závěru základní části a vedení HC MOUNTFIELD si od jeho příchodu hodně slibovalo. Škoda přicházel s vizitkou jednoho z nejlepších střelců slovenské ligy, ve 39 zápasech za Žilinu si připsal 37 kanadských bodů za 21 vstřelených branek a 16 asistencí. Svůj návrat do mateřského klubu si jistě představoval jinak. V základní části stihl odehrát pouze čtyři utkání, poté mu vystavilo stopku zranění ramena, které si přivodil na ledě Pardubic. V předkole naskočil do druhého utkání v Budvar aréně a od té doby nastupoval pravidelně. V prvním utkání na ledě Vítkovic zaznamenal vítěznou a zároveň svou jedinou branku v českobudějovickém dresu.


#10 Jakub Suja

věk: 24
přišel z: IHC Komterm Písek
sezóna 12/13: 53 zápasů - 11 bodů (4+7), +/- (2), 14 TM

Slovenský útočník se stal jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní sezony. Suja zkoušel štěstí v přípravě HC MOUNTFIELD již v létě roku 2010. Neprosadil se, a tak zamířil do Písku, odkud si ho vytáhl Radek Bělohlav. V první české lize v dresu jihočeského klubu působil hokejista dvě sezóny, v 87 zápasech si připsal 28 kanadských bodů. Před aktuálním extraligovým ročníkem dostal podruhé příležitost v letní přípravě a tentokrát už uspěl. Svojí poctivostí dobrý bruslař zaujal nejednoho fanouška, když pečlivě plnil defenzivní úkoly a ačkoliv v naprosté většině nastupoval v první formaci proti největším hvězdám soupeře s úkolem je ustrážit, skončil v hodnocení účasti hráčů na ledě při vstřelených a obdržených gólech v plusu. Svou premiérovou extraligovou trefu si připsal ve třetím kole na ledě Pardubic, v předkole se střelecky prosadit nedokázal.


#18 Ladislav Kohn

věk: 38
přišel z: volný hráč
sezóna 12/13: 28 zápasů - 17 bodů (3+14), +/- (5), 20 TM

Na začátku nového ročníku trápila Jihočechy početná marodka, na což vedení mužstva zareagovalo příchodem Ladislav Kohna. Osmatřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL i reprezentace se nejprve dohodl na spolupráci na tři měsíce. Během této doby potvrdil zkušený útočník své kvality, za což byl odměněn smlouvou do konce sezony. Bohužel také jeho přibrzdilo zranění, které si přivodil deset kol před koncem základní části. V případě postupu přes Vítkovice v předkole play-off byl připraven naskočit do čtvrtfinále, Jihočeši ale rozhodující páté utkání nezvládli a Kohnovi tak sezona stejně jako jeho spoluhráčům skončila. Během osmadvaceti utkání si stihl připsat úctyhodných 17 bodů, za tři branky a čtrnáct asistencí. Nejpovedenější utkání sehrál rodák z Uherského Hradiště v 16. kole na ledě Liberce, kde se na výhře 6:2 podílel čtyřmi body. Zda bude působit v Českých Budějovicích také v příštím ročníku, bude vedení HC MOUNTFIELD řešit v následujících měsících.


#25 Robin Soudek

věk: 21
přišel z: Victoria Royals (WHL)
sezóna 12/13: 11 zápasů - 1 bod (1+1), +/- (-2), 10 TM

Odchovanec českobudějovického hokeje podepsal smlouvu s HC MOUNTFIELD po čtyřech letech strávených v zámoří. Jeho příchod si předseda představenstva a generální manažer klubu Ing. Zdeněk Blažek hodně pochvaloval: "Robin je dravý a důrazný forvard, který má předpoklady vybojovat si pevné místo v užším kádru." To se povedlo a Soudek se stal nedílnou součástí českobudějovického mužstva. Svými výkony si dokonce vybojoval místo v první útočné formaci, kde nastupoval po boku zkušeného dua Šimánek – Kotalík. V šestém kole si na ledě Komety připsal premiérovou trefu v Extralize, další bohužel přidat nestihl. Osudnou se mu stala srážka se zlínským útočníkem Okálem v jedenáctém kole, po které musel podstoupit operaci kolena a do konce sezony se již na ledě neobjevil.


#8 Lukáš Luňák

věk: 23
přišel z: HC Sparta Praha - hostování
sezóna 12/13: 10 zápasů - 0 bodů, +/- (-1), 2 TM

Olomoucký rodák posílil mužstvo v závěru sezony ze Sparty, odkud přišel na hostování do konce sezony. Luňák sice sezonu začal ve Spartě, převážnou část však působil v prvoligových Litoměřicích. Do Českých Budějovic přicházel s úkolem zvýšit konkurenci mezi mladými hráči, svými výkony ale zůstal za očekáváním. V české nejvyšší soutěži celkem nastoupil k 58 utkáním, v nichž si připsal 16 kanadských bodů za 8 vstřelených branek a 8 asistencí, svou bodovou sbírku v barvách HC MOUNTFIELD rozšířit nedokázal. Během desíti odehraných utkání za Jihočechy se do statistik zapsal pouze dvěma trestnými minutami.


Za redakci HC MOUNTFIELD byl nejlepší posilou mezi útočníky zvolen Rastislav Dej!

Jaký je Váš názor? Kdo byl podle Vás nejlepší letošní posilou ofenzivních řad? Hlasujte v anketě na našem klubovém Facebooku - ZDE! S vítězem poté zprostředkujeme krátký rozhovor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....