Banes Motor České Budějovice
05.04.2013, Radek Papáček

Zajistit rozpočet na příští sezonu bude nesmírně náročné, říká Zdeněk Blažek

V hokejové extralize aktuálně vrcholí stále probíhající sezona, na jihu Čech se však již naplno připravuje sezona nadcházející. HC MOUNTFIELD hodlá pokračovat v započaté práci, kterou je budování perspektivního mužstva do budoucna. „Abychom neuhnuli z tohoto směru a nastolené vize, musíme příští sezonu také finančně zajistit. To bude nesmírně náročné,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu z Českých Budějovic. Na jihu Čech navíc musí řešit velký problém v podobě partnerství klubu s Budějovickým Budvarem a podmíněnou exklusivitou Radegastu ze strany BPA.

Některé kluby ještě sice dohrávají letošní sezonu, jak to však nyní vypadá v HC MOUNTFIELD?
Jsme samozřejmě již v plných přípravách na novou sezonu. Ze sportovního pohledu to nejvíce dokumentují příchody mladých hráčů obránce Pláňka a brankáře Kacetla ze Znojma. Měli by zapadnout do naší koncepce budování perspektivního týmu do budoucna. Abychom však v této práci mohli pokračovat, je potřeba zajistit sezonu finančně a tím vytvořit klidné zázemí pro fungování klubu.

V mimosezónním období je tak asi klíčové jednání s obchodními partnery.
Je to tak. Na podpoře našich obchodních partnerů jsme závislí. Nyní jsme v začátku všech jednání, kdy jako první budeme oslovovat s pokračováním spolupráce především stávající partnery. Jejich podpory si nesmírně vážíme. Víme však, že ani jejich současná ekonomická situace není nejlepší, a proto nadcházející sezona bude opět nesmírně náročná. Proto musíme na jejím zajištění pracovat už nyní.

Věříte v zachování přízně většiny partnerů?
Samozřejmě bychom si to přáli. Výhodou by snad mohl být průběh letošní sezony. Podařilo se nám víceméně splnit cíle, které jsme před sezonou vyhlásili. Kádr jsme omladili a zařadili do něj i několik odchovanců. Sezona byla s přihlédnutím k rozsáhlé marodce nesmírně náročná. Noví trenéři se s tím vším museli popasovat a nakonec se nám podařilo probojovat se do předkola playoff. V něm jsme svedli napínavou a vyrovnanou bitvu s Vítkovicemi. Vrcholem sezony byl rozhodující duel na našem ledě, který se protáhl téměř až na šest třetin a byl pro nás všechny nevídaným zážitkem. I když se smutným koncem. Věříme však, že právě tyto všechny okolnosti vnímají také obchodní partneři klubu a mají dobrý pocit, že s prostředky, které do klubu vkládají, je dobře naloženo ve prospěch českobudějovického hokeje.

Pokud mluvíme o obchodních partnerech, zásadní je asi podpora těch hlavních partnerů. Jak to vypadá s nimi?
Jak je uvedeno výše, cítíme, že na i ně doléhá současná ekonomická situace. Právě proto si jejich podpory nesmírně ceníme. Víme však už nyní, že budeme muset řešit jeden velký problém. Všichni víme, že Budějovický Budvar v loňské sezoně vypověděl smlouvu s agenturou BPA zastupující marketingová práva celé extraligy. Jeho místo pak zaujala značka Radegast. Kromě BPA je navíc Budvar dlouholetým partnerem našeho klubu. V letošní sezoně má každý klub podepsanou smlouvu s BPA samostatně a ne už společně přes APK. Na základě této smlouvy má každý klub za povinnost zajistit na svém stadionu v příští sezoně výhradní čepování piva Radegast. Zajistit výjimku pro čepování jiného piva lze zajistit pouze zaplacením částky ve výši 13 milionů, kterou by jiný pivovar musel zaplatit. Pokud by tato podmínka výjimky nebyla dodržena a klub by přesto na svém stadionu čepoval jiné pivo než Radegast, hrozí mu pak vyloučení ze soutěže. Tuto podmínku zná, stejně jako my, také Budějovický Budvar. Po společných jednáních máme bohužel zatím odezvu, že na to takto vysoko nastavené vyplacení z výjimky nebude schopný Budějovický Budvar reagovat.

Může se stát, že se nebude čepovat Budvar na hokeji?
Ač nás to velice mrzí, může se stát, že se na hokeji v Českých Budějovicích v Budvar Aréně bude čepovat jiné pivo, než právě Budvar. To nás mrzí nejvíce. Nedokážeme si příliš představit a už vůbec si to asi nedokáží představit naši příznivci. Jedná se totiž o silnou tradici a vzájemnou spojitost všech stran, kterými je nejen hokejový klub HC MOUNTFIELD a Budějovický Budvar, ale také Statutární město České Budějovice.

Další hlavní partneři zůstávají?
Mountfield jako generální partner už několikrát deklaroval, že v Českých Budějovicích zůstává a bude tak významně podporovat místní hokej i nadále. Věříme, že se nám podaří udržet i další významné partnery.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....