Banes Motor České Budějovice
17.04.2013, Miroslav Mayer

Zvolte nejužitečnějšího hráče HC MOUNTFIELD této sezóny

Č. B u d ě j o v i c e - Letos poprvé máte možnost rozhodnout hlasováním, kdo v uplynulé sezóně zaujal vaši pozornost a zaslouží si ocení od fanoušků. Již jste rozhodli o nejlepších posilách týmu a o nejlepším mladíkovi. Nyní přichází na řadu nejdůležitější anketa. Rozhodněte svými hlasy o tom, kdo byl nejužitečnějším hráčem týmu HC MOUNTFIELD v právě skončené sezóně.

Podobná anketa mívá v hokejových zemích velkou prestiž a ocenění hráči patří často k velice žádanému zboží na hokejovém trhu. Pojem neužitečnější hráč se dá také přeložit jako nepostradatelný, nenahraditelný. Může to být hráč, který sám příliš neboduje, ale jeho přítomnost tým zvedá a dává mu jistotu. Zároveň to může být i někdo, kdo umí zvednout mužstvo v kabině a kdo se obětuje pro mužstvo na svůj vlastní úkor. Někdy takové ocenění dostává i hráč, který není hecířem ani týmovým lídrem, ale svými góly a přihrávkami zvedá mužstvu sebevědomí. Redakce webu pro vás připravila užší výběr pro vaši volbu, ale může se stát, že zrovna váš favorit se tohoto výběru nedostal a přesto může pro vás být tím nejužitečnějším.

Nakonec jsme se rozhodli, že do hlasování nezahrneme hráče z NHL, kteří působili v Českých Budějovicích v čase výluky. Jednalo se o mimořádnou událost a mimořádné hráče, o jejichž kvalitě není pochyb. Nakonec postup do předkola vybojoval tým až po ukončení výluky a bude poctivější výběr z tohoto týmu.


Nabídka do ankety o nejužitečnějšího hráče týmu

Jakub Kovář - pokud by byl tento hráč zdravý a fit, byl by asi horkým favoritem této ankety. Dva roky byl pro HC MOUNTFIELD nepostradatelným a svými výkony ho držel nad vodou. Letos toho neodchytal tolik, co byl zvyklý. Celý tým si musel zvykat, že mu tento vynikající brankář nekryje záda. Jednou svůj návrat do týmu uchvátal a musel znovu léčit zranění. Je třeba připomenout, že stál v brance i při poslední černé sérii, kdy inkasoval pět branek od Chomutova a Třince a čtyři od Plzně. Zároveň svými skvělými zákroky pomohl v závěrečném finiši. Jeho přítomnost dodává mužstvu klid. Přesto, že jeho celková čísla jsou letos nejlepší, letos nebyl pro mužstvo nepostradatelný, možná i díky menšímu počtu odchytaných zápasů. Ocenit je třeba i jeho velmi otevřený a vřelý vztah k novinářům i fanouškům.


František Ptáček - extraligový rekordman patřil vždy k základním stavebním kamenům týmu. Letos překonal rekordy v počtu zápasů v extralize, ale začátek sezóny nebyl úplně ve své kůži. Chyběla jeho obvyklá podpora útoku a střelba při přesilových hrách. Na branku čekal i na jeho poměry poměrně dlouho. Postupně se herně hodně zvedal a bylo vidět, že starší hráči se výrazně zlepšují, když se o něco hraje. Opět skvěle dirigoval obranu a řádil při přesilových hrách. Všech jeho pět vstřelených branek byl v přesilovkách a jedna z nich byla i vítězná. Nakonec to byla jeho druhá nejlepší sezóna(na body) na jihu Čech. K oporám patřil i v předkole, ale bodově se tam již neprosadil. Je znám svoji ochotou k fanouškům a příkladným přístupem k hokeji.


Jiří Šimánek - letos byl zvolen kapitánem týmu a byla to rozhodně velmi šťastná volba. Ukázal se jako pravý kapitán a srdcař. Odehrál všechna utkání v sezóně a na ledě byl většinou vidět. Jako kapitán neváhal vytvářet přijatelný tlak na rozhodčí a hlavně dovedl rozhodovat zápasy. Jeho sedm vítězných branek v sezóně hovoří za vše. Tento penaltový specialista měl ze začátku problém proměnit nájezd, ale v rozhodující fázi sezóny byl opět famózní a byl na něj spoleh. Díky jeho zručnosti získal HC MOUNTFIELD v závěru body navíc za vítězství v této dovednostní dispciplíně. Prožil svoji nejlepší sezónu a to nejen v získávání bodů. I v kritických fázích sezóny trpělivě odpovídal na otázky a nehledal výmluvy. Jeho poctivý přístup dává naději, že i v příští sezóně bude patřit k oporám týmu.


Aleš Kotalík - je dalším kandidátem na titul Nejužitečnější hráč týmu. Tento hráč vždy prohlašoval, že se po skončení svého působení v NHL vrátí do Českých Budějovic. Svůj slib splnil a za klub, který ho připravil pro vrcholový hokej, hraje dál. Na ledě je rozhodně vidět a nelze ho přehlédnout. Při přesilovkách většinou diriguje hru od modré čáry a pálí velice tvrdé projektily na soupeřovu branku. V důležitých okamžicích zápasu bere na sebe zodpovědnost a hraje vysloveně pro tým. Ač nejsou samostatné nájezdy zrovna jeho doménou, neváhá přijmout zodpovědnost a jít na led i v situaci, kdy musí branku dát. Cítí na sobě zodpovědnost za výsledky týmu a neváhá ji přijmout. Díky svým zkušenostem má mezi hráči přirozený respekt. V rozhovorech neváhá a vede si zdatně profesionálně. Vyhrál bodování týmu a byl nejlepším nahrávačem týmu. Stal se patronem žákovského hokeje a snaží se pomoci s výchovou nejmenších hokejistů.


Martin Podlešák - v letošní sezóně dokázal, že je pro tým velice důležitým hráčem. Vždy patřil k hráčům, kteří jsou ochotni obětovat pro svůj tým úplně všechno. Jeho bránění a evidentní snaha nedostat branku je známá už dávno. Dlouho se zdálo, že tento hráč si přes všechny svoje klady příliš nerozumí s hokejkou. Letos všechny pochybovače Martin přesvědčil, že i v této disciplíně nerozhodně nezaostává. Jakmile se přestal trápit nad tím, že mužstvu nepřezpívá body, začalo se mu dařit více. V některých zápasech byl nejlepším hráčem týmu. Skvěle se ukázal hlavně v zápase na Kladně, kdy předváděl skvělý hokej. Jeho dvě branky pomohly rozhodnout domácí zápas s Třincem. Nesmírně obětavý hráč doplácí na svůj styl hokeje často zraněním, která mu neumožňují nastoupit k více zápasům. Za svůj tým se umí i porvat. Dvakrát byl vyloučen do konce zápasu a stal se zlým mužem mužstva HC MOUNTFIELD. Svým přístupem dokáže vyburcovat tým k větší aktivitě.


Hlasování členů redakce webu hokejcb.cz dopadlo následovně:

1. Jiří Šimánek

2. - 3. Jakub Kovář a Aleš Kotalík

Tentokrát bude probíhat HLASOVÁNÍ na klubovém Facebooku až do půlnoci 21. dubna. Nejlepší tři postupují do užšího finále. Tam budou tři redaktoři webu obhajovat svého vybraného hráče a pokusí se vás přesvědčit hlasovat pro jejich favorita. Uzávěrka celé ankety bude o půlnoci 28. dubna. V pondělí 29. dubna bude vyhlášen historicky první vítěz hlasování fanoušků o nejužitečnějšího hráče týmu HC MOUNTFIELD.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....