Banes Motor České Budějovice
18.04.2013, HC MOUNTFIELD

Po vyhovění klubu Robin Soudek na vlastní žádost ukončil smlouvu

Loni před začátkem sezony Robin Soudek podepsal s HC MOUNTFIELD dvouletou smlouvu. Jihočeši mu tak jako odchovanci klubu chtěli v extraligovém kádru dát velkou příležitost. Jednadvacetiletý hokejista však stačil odehrát pouze jedenáct utkání, než utrpěl zranění kolena a do hry se již nevrátil. „Robin nás nyní požádal o přerušení platné smlouvy. Jako důvod uvedl přání studovat v zahraničí, kterému chce nyní dát přednost před hokejem. Po zvážení všech okolností jsme se rozhodli, že mu nebudeme bránit a po vzájemné dohodě tak smlouvu ukončili,“ uvedl Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Robin Soudek by se dle vlastních slov měl vrátit zpět za oceán, odkud před rokem do rodných Českých Budějovic přišel. „Sám nám sdělil, že si je vědom svých problémů s oběma koleny a chtěl by si zajistit nějaké vzdělání i třeba na úkor hokejové kariéry,“ doplnil Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

V sezoně 2012/2013 nastoupil Robin Soudek k 11 zápasům, v nichž si připsal 2 kanadské body za 1 vstřelenou branku a 1 asistenci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....