Banes Motor České Budějovice
01.05.2013, Pavel Kortus ml.

Průměrná návštěvnost v Budvar aréně zůstala u loňských čísel

Č. B u d ě j o v i c e – Hokejistům českobudějovického HC MOUNTFIELD se kvapem blíží začátek letní přípravy, ale my se ohlédneme ještě za uplynulou sezonou. Konkrétně na návštěvnost v Budvar aréně, která se v průměru příliš nelišila od předchozích ročníků.

Do Budvar arény si v základní části sezony 2012/13 našlo cestu 113775, což dělá průměrné číslo 4376 diváků. Oproti předchozím ročníkům to žádná velká změna není. V sezoně 2009/2010 to bylo 4620, o rok později pěkných 4774 a v ročníku 2011/12 byla průměrná návštěva v Budvar aréně 4319 diváků.

Kotel českobudějovických fanoušků

V tabulce průměrných domácích návštěv patří Jihočechům desátá příčka. Domácí tabulku ovládly Pardubice s výrazným odstupem od druhého Brna a i třetí Sparta má na Kometu značný deficit. Nejhůře naopak dopadly Třinec a Karlovy Vary, které pořadí uzavíraly.

Venku suverénně nejvíce táhlo Kladno a to hlavně díky přítomnosti Jaromíra Jágra v dresu Rytířů. Za Středočechy se seřadila obě pražská “S“. Na MOUNTFIELD se venku přišlo podívat v průměru 4628 diváků, za což náleží Jihočechům dvanáctá pozice. Poslední dvě místa obsadily Karlovy Vary a Vítkovice. Českobudějovičtí skončili dvanáctí i v průměru obou těchto průměrů.

Za poslední čtyři roky je nejatraktivnějším celkem, který zajíždí na jih Čech, pražská Slavia. Na ní přijde v průměru takřka pět tisícovek fanoušků. V uplynulé sezoně však všechny ostatní převálcovalo Kladno, když Jaromír Jágr dokázal Budvar arénu dvakrát vyprodat. Dlouhodobě nejméně atraktivním celkem je Mladá Boleslav, Karlovy Vary nebo Kometa Brno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....