Banes Motor České Budějovice
29.04.2013, Lukáš Dvořák

Tipovací soutěž k MS je v plném proudu, postupující určí poslední zápasy!

Č. B u d ě j o v i c e - Čtyři hráči, čtyři redaktoři a osm fanoušků změří od tohoto pátku své tipovací schopnosti u příležitosti souběžně konaného Mistrovství světa v ledním hokeji 2013. Kdo se stane nejúspěšnějším účastníkem soutěže a získá titul Nejlepšího tipéra MS 2013? Tipy soutěžích a průběžné pořadí můžete průběžně sledovat na facebooku HC Mountfield zde
Soutěže, která bude přesně kopírovat průběh Mistrovství světa v ledním hokeji 2013, jež se uskuteční ve švédském Stockholmu a finských Helsinkách, se zúčastní šestnáct soutěžících. Osm nejrychlejších fanoušků, kteří správně odpověděli na tři otázky prostřednictvím našeho facebookového profilu, má možnost porovnat své tipovací schopnosti jak se čtyřmi hráči HC MOUNTFIELD, tak se čtyřmi členy redakce.

Účastníci:

Hráči HC MOUNTFIELD: Rudolf Červený, Pavel Kantor, Jiří Šimánek, Michal Švihálek

Redaktoři HC MOUNTFIELD: Lukáš Dvořák, Pavel Kortus ml., Miroslav Mayer, Jakub Musil

Fanoušci HC MOUNTFIELD: Hana Andrášová, Kateřina Koudelková, Adam Lukáš, Denis Müller, Ondřej Novák, Kateřina Švecová, Ondřej Talíř, Petr Zelenka

Pravidla turnaje:

O co přesně půjde?
Během zápasů základní části se bude vždy denně tipovat jedno vybrané utkání každé skupiny. To znamená, že naše skupina "Stockholm" bude zasílat tipy ke zvolenému zápasu hracího dne stockholmské skupiny na MS. To samé platí i v helsinském případě. Nejlepší čtyři po základní části postupují do vyřazovacích bojů. I ty budou totožné s MS. Čtvrtfinále se tedy ještě uskuteční v rámci skupiny, čili 1S-4S, 2S-3S, 1H-4H, 2H-3H. Všechny dvojice už budou tipovat svůj vlastní zápas, přesně podle pořadí tak, jako by každý tipér reprezentoval jeden tým. Následuje klasické semifinále a souboje o medaile.

Co se bude tipovat?
U vybraného zápasu vždy bude potřeba dát tři tipy. Prvním tipem je samozřejmě vítěz utkání, včetně případného prodloužení nebo nájezdů. Správně uhodnutý tip bude ohodnocen jedním bodem.
Dále bude potřeba trefit brankový rozdíl v utkání. Pokud tedy náš národní tým například vyhraje až po nájezdech, bude to o pouhou jednu branku. Když zvládnete správně tipnout i toto, do tabulky se vám přičtou tři body.
Nejvyšší bodový zisk získáte, jakmile uhodnete přesný výsledek tipovaného utkání. Podaří-li se vám trefit, že Česká republika porazí Kanadu 3:2 na samostatné nájezdy, připíšete si do tabulky dalších pět bodů.
Speciální tip, který do výsledků může přinést bonusových deset bodů, bude před startem turnaje. Úkolem bude správně uhodnout nejlepšího střelce české reprezentace během základní části. I když bude více střelců se stejným počtem gólů, má se za to, že jsou všichni na prvním místě a dle toho budou přiděleny body do tabulky.

Jak bude řešena případná rovnost bodů?
Jakmile na konci základní části nastane taková situace, postupuje se při stanovení pořadí podle následujících kritérií:
1. správně uhodnutý střelec ČR,
2. nejvíce uhodnutých tipů za pět bodů,
3. nejvíce uhodnutých tipů za tři body,
4. nejvíce uhodnutých tipů za jeden bod,
5. rozhoduje los.
V případě rovnosti bodů ve vyřazovacích bojích jsou kritéria totožná.

Bodování modelového utkání
Váš tip: CZE - CAN 4:2
Výsledek utkání: CZE - CAN 2:4

Bodování: 0
Zdůvodnění: Nepovedlo se Vám uhodnout vítěze utkání. Nezískali jste tedy jeden bod. Brankový rozdíl se počítá pouze v případě, že uhodnete vítěze utkání. Taktéž tedy nezískáváte 3 body. A přesný výsledek se počítá pouze stoprocentně určený. Neplatí tedy, že i když přesně tipnete skóre 4:2, získáte 5 bodů za výhru Kanady.

Jakým způsobem se bude tipovat?
Fanoušci budou své tipy zasílat minimálně den předem prostřednictvím zpráv na Facebooku. V den utkání budou tipy všech soutěžících zveřejněny na facebookových stránkách HC MOUNTFIELD ve speciálně vytvořené fotogalerii. Po každém hracím dni zde bude zveřejněn i aktuální zisk soutěžících. Ten bude průběžně aktualizován i v tomto článku.

O co se hraje?
Odměněno bude na konci turnaje pět nejlepších fanoušků, takže každý bod do tabulky, i když nepostoupíte do vyřazovacích bojů, se hodí. A ceny jsou opravdu zajímavé!

1. místo - exkluzivní možnost navštívit trénink HC MOUNTFIELD, setkat se se všemi hráči i trenéry (platí pro výherce + dvě osoby dle vlastního výběru)
2. místo - hraný dres Rudolfa Červeného ze sezóny 2011/12, včetně jeho autogramu
3. místo - ročenka HC MOUNTFIELD ze sezóny 2012/13
4. místo - sada podepsaných hráčských karet HC MOUNTFIELD za sezónu 2012/13
5. místo - plakát HC MOUNTFIELD ze sezóny 2012/13


Rozlosování:


Vybraná utkání:

MS 2013
Skupina "STOCKHOLM"
Tipovací soutěž
Skupina "HELSINKI"
CZE - BLR
3. 5.
FIN - GER
CZE - SWE
4. 5.
FIN - SVK
SWI - CAN
5. 5.
LAT - USA
SWI - CZE
6. 5.
GER - SVK
CAN - NOR
7. 5.
RUS - USA
NOR - SWE
8. 5.
USA - FIN
CZE - DEN
9. 5.
SVK - LAT
SLO - CZE
10. 5.
RUS - FIN
SWI - DEN
11. 5.
GER - LAT
CAN - CZE
12. 5.
SVK - RUS
DEN - BLR
13. 5.
AUT - RUS
CZE - NOR
14. 5.
SVK - USA

V případě nejasností nás kontaktujte prostřednictvím zpráv na našem facebookovém profilu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....