Banes Motor České Budějovice
06.05.2013, Radek Papáček

Jakub Kovář odchází do ruského Jekatěrinburgu

Pětadvacetiletý Jakub Kovář opouští HC MOUNTFIELD. Jeho novým zaměstnavatelem bude ruský Jekatěrinburg. Reprezentační gólman s klubem hrajícím KHL podepsal dvouletou smlouvu. Z Českých Budějovic odchází i přestože měl na jihu Čech uzavřenou smlouvu na nadcházející sezonu. „Smlouva obsahovala jasně stanovené podmínky, za kterých mohl Jakub Kovář odejít do jiného klubu. Ty byly nyní naplněny a my mu za celý klub děkujeme za odváděné služby pro českobudějovický hokej a přejeme hodně štěstí v novém působišti,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Jakub Kovář i nadále zůstává hráčem HC MOUNTFIELD. „Pokud by se mu například v Rusku nedařilo nebo z jiného důvodu by se chtěl vrátit, pak by se obnovila uzavřená smlouva,“ doplňuje sportovní manažer Petr Sailer.

Podle jeho slov si Jakub Kovář vybral nejzajímavější nabídku, kterou mu nabídl právě Jekatěrinburg.

Klub do příští sezony vstoupí s brankářskou dvojicí Pavel Kantor a Ondřej Kacetl. Kantor je odchovancem klubu, Kacetla Jihočeši získali ze Znojma. „Kantor s Kacetlem by se měli poprat o post jedničky a zároveň vytvořit hodně kvalitní gólmanskou dvojici. Pavel Kantor své kvality potvrdil letos při zranění Kuby Kováře, Ondra Kacetl zase chytal tři roky spolehlivě rakouskou EBEL ligu,“ dodává Petr Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....