Banes Motor České Budějovice
15.05.2013, Lukáš Dvořák

Tipovací soutěž je na svém konci, o prvenství si to rozdá redaktorská dvojice!

Č. B u d ě j o v i c e - Tak, jako jde do finiše Mistrovství světa v ledním hokeji, řítí se k cíli i naše tipovací soutěž, kterou jsme letos uspořádali. Komu se nejvíce dařilo a kdo postupuje do vyřazovacích bojů? Zabodovali hokejisté, redaktoři či fanoušci HC MOUNTFIELD? To se dozvíte v následujících řádcích.
Dvanáct hracích dní mezi sebou svádělo souboje šestnáct tipujících, kteří měli společný cíl - dostat se do play-off. Volných míst však bylo klasicky osm. O postupujících nebylo dlouhou dobu jasno a pořadí se přelévalo prakticky denně. Postupovou hádanku rozluštily až poslední zápasy základní části MS.

Ve skupině STOCKHOLM se nejvíce dařilo mladému útočníkovi HC MOUNTFIELD, Michalu Švihálkovi. Zpočátku to však na jeho vítězství ve skupině nevypadalo. Po první polovině základní části se totiž krčil ve spodních patrech tabulky. Do popředí ho ale katapultovaly dva přesné výsledky z utkání Slovinsko - Česko a Dánsko - Bělorusko. Tím, že nikdo neuhádl brankový rozdíl či přesný výsledek posledního utkání české reprezentace, uhlídal střelec posledních dvou branek uplynulé sezóny své postavení na čele s celkovým ziskem devatenácti bodů. Jeho kolega, Rudolf Červený, už tak úspěšný nebyl a s jedenácti body končí na sedmém místě skupiny. I redakce měla v této skupině poloviční úspěšnost. Z druhého místa se povedlo postoupit Lukáši Dvořákovi, který v základní části správně určil jeden přesný výsledek a s celkovým součtem patnácti bodů zachránil čest redakce v této skupině. Pavel Kortus ml. totiž v soutěži propadl a s osmi body obsadil poslední pozici. Zbylé dvě postupové příčky opanovaly dvě fanynky. Hana Andrášová skončila na třetím místě. Přestože měla stejný počet bodů jako Lukáš Dvořák, nepodařilo se jí přesně tipnout výsledek jakéhokoliv utkání a byla odsouzena k třetímu místu. O bod méně získala čtvrtá Kateřina Švecová, která se vyškrábala mezi postupující přesným výsledkem v utkání Dánsko - Bělorusko. Adam Lukáš a Denis Müller měli stejný počet bodů i následná kritéria a o jejich pořadí tak rozhodl los. První jmenovaný měl větší štěstí a se soutěží se loučí pátým místem ve skupině.

Průběh skupiny HELSINKI byl o poznání napínavější a především v první polovině skupinové fáze si nemohl být nikdo svou pozicí jist. Nejvíce ze všech propadli českobudějovičtí hokejisté. Kapitánovi Jiřímu Šimánkovi se vůbec nedařilo. Přestože se snažil v závěru mocně finišovat, se svými jedenácti body uzavírá helsinskou tabulku. O jeden bod a jednu příčku byl lepší brankář Pavel Kantor. Tomu se start do soutěže sice povedl, nicméně v druhé polovině získal pouhé tři body a právem mu patří pozice sedmá. Oproti tomu redakce jihočeského celku má v této skupině stoprocentní úspěšnost. Do čtvrtfinále se totiž podívá jak šéfredaktor Miroslav Mayer, tak i reportér Klubové televize HC MOUNTFIELD, Jakub Musil. Povedlo se jim získat druhou pozici se ziskem osmnácti bodů, resp. čtvrtou pozici za bodů patnáct. Se stejným počtem bodů, jakým se pyšní Michal Švihálek, získal prvenství v této skupině jeden z fanoušků, Ondřej Talíř. Ten si vypracoval náskok především v úvodu základní části, a ačkoliv mu druhá polovina nevyšla podle představ, své postavení nakonec uhájil. Třetí pozici nakonec obsadil s osmnácti body Ondřej Novák, který sice získal stejný počet bodů jako Miroslav Mayer, ale absence přesného výsledku ho podobně jako ve stockholmské skupině odsunula na horší pozici. Páté místo nakonec náleží Petru Zelenkovi za třináct bodů a o jednu pozici horší byla Kateřina Koudelková, která získala bodů dvanáct.


Celkové pořadí ve skupině STOCKHOLM

1. Michal Švihálek
2. Lukáš Dvořák
3. Hana Andrášová
4. Kateřina Švecová
5. Adam Lukáš
6. Denis Müller
7. Rudolf Červený
8. Pavel Kortus ml.

Celkové pořadí ve skupině HELSINKI

1. Ondřej Talíř
2. Miroslav Mayer
3. Ondřej Novák
4. Jakub Musil
5. Petr Zelenka
6. Kateřina Koudelková
7. Pavel Kantor
8. Jiří Šimánek

Čtvrtfinálové dvojice

Michal Švihálek - Kateřina Švecová
(tipované utkání Švýcarsko - Česká republika)

Lukáš Dvořák - Hana Andrášová
(tipované utkání Kanada - Švédsko)

Ondřej Talíř - Jakub Musil
(tipované utkání Finsko - Slovensko)

Miroslav Mayer - Ondřej Novák
(tipované utkání Rusko - USA)

Semifinálové dvojice

Michal Švihálek - Miroslav Mayer
(tipované utkání Švýcarsko - USA)

Jakub Musil - Hana Andrášová
(tipované utkání Finsko - Švédsko)

O 3. místo

Michal Švihálek - Hana Andrášová
(tipované utkání Finsko - USA)

Finále

Miroslav Mayer - Jakub Musil
(tipované utkání Švýcarsko - Švédsko)

Pravidla vyřazovací části

V play-off se klasicky tipuje vítěz utkání, brankový rozdíl, přesný výsledek a nově i střelec v utkání (nezáleží na tom, z kterého týmu hráč bude). Jeho přesný tip je ohodnocen pěti body. Při následné rovnosti bodů rozhodují stejná kritéria jako v základní skupině, vyjma losu. Pokud ani ta nerozhodnou, postupuje lépe postavený ze skupinové fáze. Své tipy pro závěrečná utkání zašlete nejpozději do nedělních 14:00.

Detailní tabulky, výsledky čtvrtfinále a rozpis semifinále naleznete taktéž na našem klubovém Facebooku.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....