Banes Motor České Budějovice
16.05.2013, Miroslav Mayer

European Trophy pro Jihočechy začne již třináctého srpna

Č. B u d ě j o v i c e - V polovině srpna bude zahájen již čtvrtý ročník stále populárnější soutěže European Trophy. Tým HC MOUNTFIELD je tradičním účastníkem této soutěže a stejně tomu bude i na prahu nové sezóny. Jihočeši budou hrát v „severní divize“ a utkají se s tradičními soupeři.

Soutěž, která již tradičně zpestřuje týmům přípravu na sezónu a láká na stadiony diváky i v letních vedrech, to je European Trophy. I na prahu sezóny 2013/14 budou k vidění v Českých Budějovicích silné evropské týmy, které prověří sílu kádru, připravujícího se na další extraligová klání.

Soutěž začne již šestého srpna, ale Jihočeši do ní naskočí až o týden později, když na svém ledě přivítají posledního extraligového mistra Škodu Plzeň. Letos poprvé se diváci dočkají severských soupeřů. Zatím hrál HC MOUNTFIELD vždy ve Švédsku a Finsku, ale tentokrát se týmy Luleå Hockey a Oulun Kärpät představí na ledě Budvar arény. Luleå Hockey je navíc vítězem posledního ročníku European Trophy. Za připomenutí jistě také stojí, že žádný český tým ještě v této soutěži výrazně neuspěl.

Další novinkou je, že tentokrát se všechna utkání základní části odehrají ještě před začátkem nového ročníku Tipsport extraligy. V minulých ročnících se základní část dohrávala ve volných termínech nejvyšší české soutěže.

Do závěrečného turnaje, který se odehraje v Salcburku, se probojují jen dvě nejlepší mužstva z každé skupiny. Tým pořádajícího města má účast jistou.

Program HC MOUNTFIELD v European Trophy

Úterý   13.srpna  17.30    Škoda Plzeň --HC MOUNTFIELD 
Čtvrtek 15.srpna  17.30    HC MOUNTFIELD – Kometa Brno
Pátek   23.srpna  17.30    HC MOUNTFIELD - Luleå Hockey
Neděle  25.srpna  17.00    HC MOUNTFIELD - Oulun Kärpät
Pátek   30.srpna  19.30    Eisbären Berlin – HC MOUNTFIELD
Neděle  1.září    14:30    Hamburg Freezers – HC MOUNTFIELD
Pátek   6.září    17:30    HC MONTFIELD – Red Bull Salcburk
Neděle 8. září    17:30    Red Bull Salcburk – HC MOUNTFIELD
Informace o vstupenkách se včas dozvíte na našich stránkách.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....