Banes Motor České Budějovice
17.05.2013, HC MOUNTFIELD

VIDEO: Zaměřujeme se na rezervy každého z hráčů zvlášť, říká Peter Draisaitl

Hokejisté HC MOUNTFIELD mají první část letní přípravy za sebou. Hlavní trenér Peter Draisaitl je s jejím průběhem zatím spokojen. Po úvodních zátěžových testech Jihočeši absolvovali desetidenní tréninkový blok. „Testy nám ukázaly rezervy u jednotlivých hráčů, na kterých musejí zapracovat. Ten, kdo potřebuje zlepšit vytrvalost, tak více běhá než například ten, kdo potřebuje zlepšit sílu tréninkem v posilovně. Trénujeme tak ve speciálních skupinách, kdo jak potřebuje,“ říká Peter Draisaitl.

V uplynulých deseti dnech svým svěřencům naordinoval dvoufázový trénink. Dopoledne se všech zhruba 25 hráčů prohánělo na ledové ploše Hokejového centra Pouzar, odpoledne pak pokračoval trénink na suchu. „S průběhem bloku na ledě jsem spokojen. Podařilo se nám splnit, co jsme si dali za úkol,“ říká charismatický kouč. Tým HC MOUNTFIELD se zaměřil na nacvičování nových prvků ve hře a pilování týmových systémů. „Až půjdeme koncem července na led, všichni hráči už budou mít vžité, co po nich budeme požadovat,“ doplňuje Draisaitl.

Nyní čeká některé hráče trénink dle individuálního plánu, jiní budou pokračovat společně. „Jde například o hráče ze Slovenska nebo ty starší a zkušenější. Zejména však u těch, u kterých jsme přesvědčeni, že na to mají a můžeme si to dovolit,“ informuje Peter Draisaitl. „Určitě více jak polovina kádru bude však stále trénovat pohromadě,“ dodává.

Společně s kolegou Radkem Bělohlavem by pro své svěřence rád nachystal další kemp s intenzivním blokem přípravy. „Pokud to vyjde, tak bychom koncem června opět šli znovu na led, samozřejmě i společně dohromady s tréninkem na suchu,“ prozrazuje Draisaitl. Po jeho skončení by všichni hráči s danými individuálními plány nastoupili na dovolenou a koncem měsíce července by se sešli k tradičnímu nástupu na led.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....