Banes Motor České Budějovice
04.06.2013, Radek Papáček

Hokejisté HC MOUNTFIELD navštívili děti v českobudějovické nemocnici

Hokejisté HC MOUNTFIELD navštívili děti na jejich oddělení v Nemocnici České Budějovice. Vedle osobního setkání s malými pacienty zástupcům nemocnice předali také šeky v celkové hodnotě 50.000 Kč od společnosti Brick-Stav, obchodního partnera klubu. Úterní den dětem zpestřili svoji návštěvou kapitán týmu Jiří Šimánek, dále Jakub Langhmmer, Tomáš Mertl, Pavel Kantor a Michael Kolarz.

Hráči dětem vedle úsměvů a podpisů na karty a plakáty předali také dárky od společnosti McDonald´s. Celková věnovaná částka 50.000 Kč, věnovaná společností Brick-Stav díky celosezonní soutěži pro příznivce klubu v zápasovém bulletinu, byla rozdělena na dvě poloviny. Jedna půjde na podporu Dětského oddělení, druhá na podporu Radiologického oddělení. „Podpory si vážíme. Použijeme ji na vybavení sloužící dětem k využití jejich volnočasových aktivit během léčení. Například různé hry či jiné prostředky k jejich zábavě, které poslouží k tomu, aby se jim pobyt v nemocnici co nejvíce podobal domácímu prostředí,“ uvedl MUDr. Jiří Klíma, zástupce primáře Dětského oddělení.

„Jsme potěšeni, že jsme ve spolupráci s klubem mohli nemocnici pomoci. Úsměvy dětí a jejich radost z návštěvy hokejistů jsou pro nás největším oceněním. Rádi s klubem navážeme další aktivity s podporou dobré věci,“ řekl pan Jiří Čabanov, předseda představenstva společnosti Brick-Stav.


Hráči HC MOUNTFIELD spolu s dětmi z českobudějovické nemocnice.


Obránce Michael Kolarz navštívil mladého pacienta na jednotce intenzivní péče.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....