Banes Motor České Budějovice
12.06.2013, Radek Papáček

Zdeněk Blažek zcela opouští klub. Rezignoval i jako generální manažer

Zdeněk Blažek s okamžitou platností na vlastní žádost opouští vedení HC MOUNTFIELD. Po dřívější rezignaci na post předsedy představenstva se totiž nyní vzdal také nejvyšší funkce v managementu klubu. Na základě výsledku dnešního jednání mezi městem České Budějovice, pivovarem Budějovický Budvar a HC MOUNTFIELD rezignoval na post generálního manažera a v klubu už tak nezastává žádné funkce. „Jednání bohužel nepřineslo výsledek, jaký jsme si všichni, včetně mě, přáli a očekávali. Reálně tak hrozí odchod klubu do jiného města, s čímž se ze svého lidského hlediska absolutně nemohu ztotožnit. Proto jsem odstoupil. Nedovedu si představit, že bych měl pracovat pro klub v jiném městě, než v Českých Budějovicích," říká Zdeněk Blažek.

Zdeněk Blažek post generálního manažera HC MOUNTFIELD opouští po jednom roce. Do čela českobudějovického klubu nastoupil v době velkých změn, kterých byl hlavím představitelem. Z pozice generálního manažera a zároveň předsedy představenstva určil a poté také postupnými kroky naplňoval nově nastolenou vizi. Klub tak pod jeho vedením zcela vyměnil trenérský tým, výrazně omladil kádr a během extraligové sezony dal v základní sestavě velkou příležitost odchovancům českobudějovického hokeje. „Na základě hodnocení veřejnosti se zdálo, že nový obraz klubu přijala také řada příznivců. Nabyl jsem tak pocitu, že odvedená práce měla smysl a společně vytváříme silný základ českobudějovického hokeje do budoucnosti. Pro tyto důvody mě velice mrzí, že všechny tři strany nenašly společnou řeč,“ říká Zdeněk Blažek.

Vzhledem k odstoupení z představenstva klubu už Zdeněk Blažek do posledních jednání nemohl zasáhnout. „Do poslední chvíle jsem věřil, stejně jako všichni příznivci, že dojde ke shodě všech tří stran. Z ekonomického pohledu rozhodnutí současného představenstva HC MOUNTFIELD chápu. Podpora sportu ze strany města je v Hradci Králové nesrovnatelně lepší, než v Českých Budějovicích. Z lidského pohledu se však s odchodem klubu do jiného města nemohu ztotožnit. Rád bych, stejně jako všichni fanoušci z jihu Čech, na hokej nadále chodil v Českých Budějovicích,“ konstatuje Zdeněk Blažek.

Odstoupivší generální manažer v současné době zastává neplacenou funkci prezidenta občanského sdružení HC České Budějovice, které zastřešuje mládežnický hokej. „Právě v práci s mladými hráči a odchovanci vidím do budoucna perspektivu českobudějovického hokeje. A díky mému působení v HC MOUNTFIELD se nám tuto vizi podařilo přenášet také do seniorského hokeje, kdy mladí kluci dostávali příležitost v extralize. To byla špička celé práce kolem hokeje v našem městě. Taková práce mě naplňovala, skutečně jsem v ní viděl smysl ve prospěch nejpopulárnějšího sportu v jižních Čechách. Byl jsem potěšen reakcemi veřejnosti, která na nastolenou vizi měla stejný názor. Proto mě současná situace mrzí a nedokáži se s tím ztotožnit,“ říká Zdeněk Blažek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....