Banes Motor České Budějovice
05.08.2013, Lukáš Dvořák

Radek Bělohlav: Dneškem začínáme tvrdě trénovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Spory jsou u konce, českobudějovičtí fanoušci mohou jásat. Počínaje dneškem startuje příprava nového prvoligového celku, který jako jediný v jihočeské metropoli bude provozovat subjekt CB Hokej 2013, s.r.o. O aktuální situaci a následujících krocích se rozpovídal šéf subjektu a budoucí trenér Českých Budějovic, Radek Bělohlav.

Radku, začněme tou nejzásadnější věcí. Pan Caska se vyjádřil o spolupráci obou subjektů. Jak to tedy bude vypadat?
Pojďme se držet toho prohlášení, které jsme vydali v sobotu. V tom je napsáno, že nám - CB Hokej 2013, s.r.o. - v nejbližších dnech převede, respektive prodá licenci, kterou koupil od Hradce Králové. To znamená, že jsme koupili licenci a tím všechno padá. Není zde žádná spolupráce s HC Motor, ani s Mountfield HK.

Takže jste samostatný subjekt?
Ano, jsme. Pod tímto názvem budeme v Českých Budějovicích provozovat hokej jenom my.

Jak to vypadá s pronájmem Budvar arény?
Jak vidíte, jsme v jiné kabině. To však neznamená, že nějaká dohoda se neuskuteční. Navíc, to není otázka pro mě. Já vím o dnešní schůzce mezi městem a Mountfieldem. V tomto směru nám přislíbil pomoc i pan Caska. Nevím sice jak, ale pomůže nám.

Jak to vypadá s tréninkovým plánem?
Dneškem začínáme naplno a tvrdě trénovat. Dopoledne jde o trénink na suchu, poté hned na ledě a odpoledne znovu led. To samé v úterý. Ve středu je dlouhý ranní trénink na ledě, čtvrtek opět dvoufázový. Na pátek bude zřejmě naplánován dlouhý trénink na ledě a dojednáváme zápas s jedním ruským klubem v Berouně.

Zápas v Havlíčkově Brodě, který měl naplánován ještě HC Motor, tedy padá?
Oni nás oslovili ještě přes kluky z HC Motor, ale my jsme ho museli samozřejmě odmítnout, protože by se hrálo zítra.

Realizační tým tvoříte nový, nebo bude fungovat v aktuálním složení?
Uvidíme. Teď to rozjíždíme ve složení, jaké bylo dříve uvedeno. Petr Sailer bude sportovním manažerem, já budu generálním manažerem, protože jsem zároveň jednatelem společnosti. Oficiálně ale ten post není obsazen, to je otázka dalších dnů. Hlavním trenérem budu já, asistentem Roman Turek a vedoucím mužstva Láďa Gula.

Na kom bude postavený hráčský kádr?
Víte moc dobře, že na Alešovi (Kotalíkovi). K němu přijdou takoví zkušení hráči, aby to mohli okamžitě táhnout. Jedná se o Tondu Melku z Kladna, Zdeňka Ondřeje, Frantu Mrázka nebo Davida Kuchejdu.

A co Vlastimil Kroupa?
S Vlastou jsme domluveni, že si zavoláme. On je totiž teď v přípravě s Litvínovem, takže to je otázka týdne.

Brankářská dvojice Halmoši, Kůdela platí?
Ano. V této chvíli jsou tady tito dva brankáři.

Jsou ve hře hráči z Mountfieldu, kteří se pohybovali na hranici základního kádru, např. Dietz, Prokop?
Jde o otázku dalšího jednání Mountfieldu, to si musí rozhodnout oni. Ale rádi bychom některé z nich mezi námi viděli.

Kolik máte celkem hráčů v současné době?
To je otázka tohoto týdne. Teď jich je tam přibližně pětadvacet, ale jestli přijdou ještě nějací hráči z Hradce Králové a ti, co tady dneska z nějakého důvodu být nemohli, tak se může jednat minimálně o takových třicet hráčů.

Název klubu už máte, nebo je v jednání?
Je to v jednání. My jsme ze začátku chtěli navázat na občanské sdružení a teď to akorát doladíme.

Jak to vypadá finančně? Máte zajištěné sponzory, vybavení?
My jsme v tomto směru připraveni to během tohoto týdne dodělat. Co se týká výstroje či vybavení, to jsou maličkosti, které se dají za týden doladit. V tom problém nevidím.

Je to sice předčasné, ale jaké cíle si do sezóny dáváte?
Podívejte se, my jsme se teprve sešli. Tohle je všechno otázka peněz a toho, jak tu sezónu rozjedeme. Ale určitě chceme hrát minimálně play-off, to je jasné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....