Banes Motor České Budějovice
17.08.2013, Lukáš Dvořák

Bude to jako výjezd při play-off, mluví o chystaném pochodu Pavel Vágner

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kdo ho zná, neřekne mu jinak než "Pajky" nebo "Předseda". Pavel Vágner, šéf fanklubu českobudějovických hokejistů, byl společně se svými kolegy jedním z těch, kteří se výrazně zasloužili o obnovu hokeje v Českých Budějovicích. Od začátku vyjadřoval podporu subjektu CB Hokej 2013 a jeho přání se mu splnilo. Nyní plánuje pochod městem k prvnímu přátelskému utkání nově zrozeného týmu.

Pavle, v době kdy většina fanoušků extraligových celků řešila, jak bude jejich tým posilovat, vy jste měli jako fanklub v Českých Budějovicích jiné starosti. Jak jste celou situaci v prvních chvílích vnímali?
Jako hrozný podraz! Na hokejisty, fanoušky, ale hlavně na hokej jako takový. Od začátku jsme ale museli bojovat a ukázat, že nejsme "kapříci", jak si o nás všichni myslí.

Dlouhou dobu zde byla naprosto nejasná situace. Po odchodu HC Mountfield se tu objevily dva subjekty, které měly zájem provozovat profesionální hokej. Jako fanklub jste jasně vyjádřili podporu CB Hokej 2013 a především díky vám a městu se zde opět lidé těší na hokej. Bylo tohle období hodně náročné? Stálo vás to hodně sil?
Celou dobu to byl boj s větrnými mlýny, jelikož nám bylo jasné, že nám ta firma vezme extraligu pryč. My se alespoň snažili ovlivnit ostatní fanoušky a město, aby dali najevo svůj nesouhlas s tímto jednáním. Samozřejmě, že to bylo časově velmi náročné, ale ukázali jsme pořádnou soudržnost. Společnými silami jsme podpořili skupinu okolo bývalých hráčů. A pochodem na hokej chceme tento úspěch oslavit.

Jak jste již zmínil, v úterý se chystá v Budvar aréně velká sláva. Dojde k představení oficiálního názvu klubu, loga klubu a na led k prvnímu přátelskému zápasu vyjede tým pod vedením Radka Bělohlava. Jako fanklub pro tuto příležitost chystáte společný pochod městem až na samotné utkání. Mohl byste přiblížit, jak nápad vznikl, kdo za ním stojí a zda bude něčím výjimečný?
Ten nápad není jenom z mé hlavy, ve fanklubu máme spoustu akčních lidí. Když jsme ale dělali pochod za záchranu hokeje v Českých Budějovicích, tak nás napadlo, udělat stejný pochod na oslavu nově vzniklého týmu. Cesta navíc povede z Lannovy třídy až přímo na utkání. Věříme, že by se nemuselo jednat o poslední pochod městem. Vše by se mohlo v průběhu sezóny zopakovat.

Nejedná se o první letošní pochod, ale na rozdíl od předchozích dvou se ponese v pozitivním duchu. Asi se na něj hodně těšíte, že?
Určitě! Ale určitá křivda v nás pořád zůstala, takže dost možná padne pár ostrých slov směrem k jisté firmě, případně k jistým osobám. Budeme se však snažit upozornit fanoušky na to, že už takových slov padlo dost. Nyní je tu nová éra hokeje a to by pro nás mělo být nejdůležitější! Spousta fanoušků to bere tak, že sice budeme mít "pouze" první ligu, ale čistější. A v čele s našimi hráči.

Pokud byste měl pozvat fanoušky na úterní pochod, čím by to bylo?
Rád bych pozvat všechny ty, kteří chtějí zažít něco navíc. Věříme v dobré počasí a když vyjde, tak si každý užije tu správnou a pohodovou atmosféru před zápasem, i během něj. Dá se to přirovnat k výjezdu v play-off, jen půjdeme přes naše město. Kdo přijde, bude mít navíc možnost zakoupit si vstupenku za 50,- a podpořit náš nový klub. Chceme všem demonstrovat naši soudržnost!

Už je to dlouho od doby, kdy se v Českých Budějovicích hrála naposledy první liga. Co od téhle sezóny očekáváte?
Já věřím, že nebudeme hrát "druhé housle". Tréninky vypadají dobře, ale až zápasy ukáží, na co ve skutečnosti máme. Mezi fanoušky koluje krásná představa o našem postupu do baráže, kde jistý tým pošleme o soutěž níž, tedy tam, kam patří. Ale vše se ukáže až časem.

Facebookovou událost k úternímu pochodu naleznete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....