Banes Motor České Budějovice
19.08.2013, Redakce

Luboš Rob mladší zůstává hráčem Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V poslední době rozčeřila diskuse fanoušků otázka dalšího působení talentovaného Luboše Roba na jihu Čech. Rob totiž trénoval s Hradcem Králové. "Luboš Rob zůstává hráčem Českých Budějovic, protože má ale reprezentační ambice, umožníme mu střídavý start v extralize za Hradec Králové. V případě, že by se neprosadil, bude hrát 1. ligu doma," vysvětlil Petr Sailer.
Hradec Králové měl velký zájem o angažmá talentovaného hráče, dokonce se pokusil o dotažení jeho přestupu. S tím ale zásadně nesouhlasilo občanské sdružení HC České Budějovice. "Na hokejovém svazu jsme zastavili přestup tohoto hráče, máme zájem na tom, aby se rozvíjel jako hráč pro místní hokej," popsal situaci manažer mládeže HC ČB Aleš Krátoška. Zároveň ale hráč i jeho manažer projevili zájem o působení v nejvyšší soutěži, proto se nový českobudějovický klub na základě vznikající spolupráce mezi A týmem a mládeží rozhodl Roba uvolnit na východ Čech na střídavé starty.

"Luboš Rob je hráč, který by se chtěl probojovat i na mládežnické mistrovství světa, tudíž potřebuje hrát co nejvyšší soutěž. To jsme mu chtěli umožnit," dodává Petr Sailer. "Zároveň ale pokud nebude v Hradci vytížen, bude hrát 1. ligu za náš klub, případně pomáhat českobudějovické juniorce. V žádném případě nebude hrát za juniory Hradce Králové," rozptyluje veškeré pochybnosti Sailer. Všichni si tak hlavně přejeme, aby se talentovanému hráči dařilo a vyhýbala se mu zranění a aby v budoucnu dělal radost hlavně jihočeským fanouškům hokeje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....