Banes Motor České Budějovice
23.08.2013, Klub

Bohumil Jank hráčem HC Motor České Budějovice!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Návrat ztraceného syna. I tak by se dal popsat tento transfer. Českobudějovický odchovanec Bohumil Jank bude po vyřazení z kádru celku Hradce Králové působit v týmu HC Motor České Budějovice! V nejbližší době se zapojí do společné přípravy svěřenců Radka Bělohlava.


Jednadvacetiletý rodák z Milevska již nepatří mezi nezkušené beky a má něco za sebou. Během své kariéry zvládl nasbírat zkušenosti nejen v extraligovém týmu Českých Budějovic, ale zahrál si i Kontinentální hokejovou ligu v dresu Lva Poprad. Ve třinácti utkáních tehdy jako mladý talent zaznamenal jednu asistenci. Uplynulou sezónu se prosadil do základního kádru zdejšího extraligového celku, kde pravidelně nastupoval vedle ostříleného matadora Františka Ptáčka. Za jednapadesát odehraných duelů nasbíral šest bodů. Ani jednou však nešlo o střeleckou trefu. S odvodem licence do Hradce Králové odehrál na východě Čech jedno přátelské utkání, ve kterém se nijak výrazně neprosadil. Po něm byl s dalšími čtyřmi hráči uvolněn z extraligového kádru a dostal svolení k hledání nového angažmá. HC Motor České Budějovice vyjádřil velký zájem o jeho působení v jihočeské metropoli, protože chce stavět na Jihočeších, přání trenéra Bělohlava o posílení obrany se tímto příchodem začalo naplňovat. O konkrétní formě transferu se ještě bude jednat, každopádně už o víkendu se Jank zapojí do aktivit českobudějovického týmu.

STATISTIKY BOHUMILA JANKA

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....