Banes Motor České Budějovice
25.08.2013, Miroslav Mayer

Juniorka druhá na turnaji v Litvínově

Českobudějovická juniorka se zúčastnila turnaje Memoriál Petra Kalivody, který se hrál o víkendu v Litvínově. Ve dvou dnech odehrál tým čtyři zápasy a prohrál jen s vítězem turnaje Slavií Praha. Druhé místo na silně obsazeném turnaji je příslibem do nové sezóny.

Hokejový klub z Litvínova pořádal na svém ledě silně obsazený juniorský turnaj, kterého se zúčastnilo pět extraligových týmů. Kromě pořádajícího klubu a Jihočechů ještě Slavia, Sparta a Plzeň. Nový trenérský tandem na lavičce Motoru Totter- Formánek, tak mohl vyzkoušet více hráčů a udělat si tak lepší přehled o jejich výkonosti při zápasovém zatížení. Týmy totiž sehrály dva zápasy denně. Jihočechům se nepovedl jen zápas se Slavií, který prohráli 2:5. Ostatní vyrovnané zápasy dokázali dotáhnout do vítězného konce a odměnou jim bylo celkové druhé místo.

Výsledky HC Motor na Memoriálu Petra Kalivody

Litvínov- Motor 2:4

Branky: 11. Zet, 14. Dudák (Piegl), 52. Ruda (Záhora, Prokeš), 60. Břečka.

Slavia- Motor 5:2

Branky: 20. Vácha, 23. Prokeš

Motor- Plzeň 3:2

Branky: 5. Salák (Smejkal), 31. Piegl (Smejkal), ??

Sparta- Motor 2:3sn

Branky: 1. Salák (Škopek), 48. Salák (Břečka), rozh. náj. Smejkal

Sestava: Brabec, Gába – Zet, Škopek, Piegl, Janásek, Břečka, Matoušek, Kadlec, Dudák, Suchánek, Salák, Smejkal, Prokeš, Ciboch, Vácha, Ruda, Záhora, Březina, Michálek, Malovec.

Trenér Aleš Totter turnaj hodnotil slovy: Mužstvo odehrálo dobrý turnaj, ale umístění nepřeceňujeme. Hlavně jsme si chtěli vyzkoušet herní systém, který bychom chtěli hrát a zjistili jsme, že hráči mají chuť hrát. Zároveň nám zápasy odhalily některé nedostatky, které ještě naše hra má. Hráli jsme týmově a z kádru nikdo výrazně nevyčníval. Čeká nás ještě jeden přátelský zápas a už se těšíme na novu sezónu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....