Banes Motor České Budějovice
26.08.2013, Miroslav Mayer

Do Budvar arény zavítají Bruslaři z Mladé Boleslavi

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Hokejisté Motoru se dočkali svoji první výhry v letošní sezóně a nyní je čeká další zápas na domácím ledě a určitě budou chtít dalším vítězstvím udělat radost svým věrným fanouškům. Soupeřem jim bude tým, který je favoritem minimálně na baráž o extraligu BK Mladá Boleslav. Zápas se odehraje v úterý od 17.00 v Budvar aréně.

Dosud sehráli Jihočeši tři přípravné zápasy s týmy, které v sezóně určitě nepotká. Tentokrát se utká s týmem, který bude jejich soupeřem v soutěži a jeden z hlavních favoritů na barážové boje i Tipsport extraligu. Celek BK Mladá Boleslav loni v baráži neuspěl a letos to bude chtít změnit.

Tým má extraligové ambice i sestavu, která má nespornou hráčskou kvalitu. Navíc lavičce vládne ostřílený a velmi zkušený trenér František Výborný. Kádr Bruslařů nedoznal velkých změn, spíše se jednalo o posílení. Ze Sparty přišel Michal Broš a z Třince další útočník Tomáš Klimenta. Trochu exotickou posilou se stal obránce Dax van de Velden, který přišel do klubu z nehokejové země z Nizozemska.

Středočeši odehráli již sedm přípravných zápasů a zatím prohráli jen dvakrát a to hned první zápas se Znojmem 1:4 a zatím poslední v Benátkách nad Jizerou 2:4. Cenné jsou určitě dvě vítězství nad Kladnem a Libercem. Před začátkem soutěže mají Bruslaři ještě v plánu sehrát další dva přípravné zápasy.

První vzájemný souboj o body těchto týmu je na programu až 12.října v Budvar aréně. Zatím posledním vzájemným zápasem byl souboj, který se odehrál 17. ledna 2012 v Mladé Boleslavi a domácí vyhráli 3:0.

Pro Motor se zřejmě jedná o předposlední zápas v přípravě a poslední na vlastním ledě. Trenéři tak budou mít jednu z mála možností vidět ještě některé hráče v akci, a vybrat tak pro soutěžní klání ty nejlepší možné kandidáty. Návštěva na oba domácí zápasy byla zatím vždy výborná a fanoušci dávali jasně najevo, že svůj klub podporují a věří mu.



Sestřih prozatím nejatraktivnějšího utkání Boleslavských v přípravě. Přestřelka s Orli skončila 6:6.

Poslední přípravné zápasy:

Benátky nad Jizerou – BK Mladá Boleslav 4:2 (0:1, 1:0, 3:0)

Branky BK Mladá Boleslav: 17. Lenc (Jiránek), 56. Loskot (Lenc).

Eispiraten Crimmitschau – HC Motor České Budějovice 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky: 15. Šachl (Mrázek), 19. Vaniš (Kuchejda), 34. Ondřej (Kuchejda) – 55. T. J. Fast (Keith, Reed)

Sestavy týmu v posledních zápasech:

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Bohunický, Čížek, Žabka, Pojkar, van de Velden, Protivný, Toman, Kurka – Rys, Vrbata, Jiránek, Mikulík, Broš, Hrdel, Koudelka, Loskot, L. Pabiška, Lenc, Demel, Marek.

HC Motor České Budějovice: Halmoši - Makovský, Jáchym, Jank, Semrád, Chmelíř, Pavlíček, Prokop - Turek, Švec, Přibyl, Vaniš, Bárta, Ferebauer, Mavrojanidis, Šachl, Ondřej, Kuchejda, Melka, Mrázek, Marek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....