Banes Motor České Budějovice
09.09.2013, Petr Kaše

SDO: CEB - PIS 2:3 - Starší dorost neuspěl ani na třetí pokus

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tři utkání, nula bodů, pouhé tři vstřelené branky a deset v kolonce obdržených. Taková je bilance českobudějovických dorostenců v novém ročníku. Svěřenci trenéra Trummera tentokrát neuspěli v jihočeském derby s Pískem, když rozhodující moment přišel až v čase 59:36. "Bude to těžká sezona, toho jsme si vědomi," říká asistent trenéra Filip Turek.

Úvod utkání patřil hostům z Písku, kterým pomohlo vyloučení Fencla již v první minutě. V přesilové hře si písečtí dokázali vytvořit několik dobrých šancí, se všemi si ale Kváča v brance domácích poradil. Úvodní dvacetiminutovka se hrála ve vysokém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu a brankáři obou mužstev si na nedostatek práce nemohli stěžovat. V 15. minutě si vzal slovo domácí útočník Ondřej Šulek, jenž obkroužil branku a zasunul kotouč pod betonem Petříka – 1:0. Následně domácí dostali možnost navýšit své vedení při přesilové hře, nabídnutou výhodu ale využít nedokázali. A protože výhodu jednoho muže v poli nedokázali v závěru první části využít ani hostující hráči, do šaten se odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.


Také prostřední část začali domácí faulem, tentokrát však rozhodčí neváhali nařídit trestné střílení. Farka fauloval Šuhaje, který si ale s bekhendovým pokusem na Kváču nepřišel. Hosté se přeci jen dočkali o dvě minuty později. Tomáš Rod dokázal potrestat další vyloučení domácích a bylo vyrovnáno – 1:1. Další sprcha přišla pro svěřence trenéra Trummera o 15 vteřin později. To se kapitán píseckých Dominik Točík zjevil sám před Kváčou a nezaváhal – 1:2. Domácí byli jako opaření a nedokázali si vypracovat výraznější příležitost. Přesto se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu, když Jan Brož obdržel mezi kruhy přesnou přihrávku a tvrdou střelou z první nedal Petříkovi šanci – 2:2.


Ve třetí části tempo mírně opadlo, nikdo nechtěl udělat chybu, která by jedno z mužstev přiblížila vítězství. Domácí opět ukázali svou nedisciplinovanost, kdy již po 49 vteřinách obdržel Natan Vráblík trest 10 plus 10 minut za nesportovní chování, čímž pro něj utkání skončilo. Hosté měli možnost rozhodnout utkání v přesilových hrách, které jim českobudějovičtí mladíci nabídli ve třetí části hned dvakrát, ale na Kváču si nepřišli. Utkání tak pomalu směřovalo do prodloužení. To odmítl 24 vteřin před koncem nejlepší hráč utkání Dominik Točík, jenž využil obrovské chyby Fencla a ve vlastním oslabení prostřelil Kváču – 2:3. Písečtí si tak odváží z Budějovic cenné vítězství, domácí zůstávají i nadále bez bodu.


Filip Turek (asistent trenéra HC ČB): "Utkala se mužstva, která byla před vzájemným soubojem bez bodu. Čekali jsme těžké utkání, což se potvrdilo, Písek tady vždy bojuje a hraje velmi dobře. Na konci se k nim přiklonilo štěstí po naší hrubé chybě. My letos ten mančaft máme slabší, ta kvalita tam není, to si dobře uvědomujeme. Máme hodně mladých hráčů, ty starší, které tam máme, jsou zatím absolutně za očekáváním. Bude to těžká sezona, toho jsme si plně vědomi. Řekl bych, že dnes vyhrál ten šťastnější. Měli jsme také spoustu vyloučených, to si nemůžeme dovolit."

Branky: 15. Šulek, 32. Brož (Panáček) – 23. Rod (Kajtman), 24. Točík (Červinský), 60. Točík Vyloučení 10:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1.

HC České Budějovice: Kváča – Klinecký, Farka, Šergl, Stehlík, Benda, Matoušek, Kachyňa, Křikava – Brož, Fencl, Šafář, Panáček, Šulek, Vráblík, Samohejl, Doktor, Kubeš.


IHC Písek: Petřík – Červinský, Radoš, Beran, Klochko, Kajtman, Hanus, Horák – Heřmánek, Točík, Šuhaj, Skala, Rod, Klas, Duchoň, Pixa, Marcilis, Polanský.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....