Banes Motor České Budějovice
09.09.2013, Michal Heřman

Konala se tisková konference HC Motor

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Vedení českobudějovického klubu uspořádalo předsezónní tiskovou konferenci, které se zúčastnili Petr Sailer (provozní ředitel), Stanislav Bednařík (generální manažer), Roman Turek (prezident klubu), Radek Bělohlav (sportovní ředitel a trenér), Aleš Kotalík (kapitán HC Motor) a Tomáš Kučera (ředitel marketingu a PR).

Úvodní informace z klubu zazněly z úst generálního manažera Stanislava Bednaříka, který prozradil rozpočet a počet prodaných permanentních vstupenek. "Prozatím je prodáno kolem 1 300 permanentek. Do sezóny jdeme s rozpočtem 35 miliónů korun."

Příprava HC Motor České Budějovice byla atypická z několika hledisek. Nejenže byla kvůli situaci ohledně odchodu HC Mountfield velmi zkrácená, ale i z hlediska počtu hráčů se rozhodně nejednalo o nic obvyklého. "Prostřídalo se tady kolem 50 hráčů," upřesnil trenér Radek Bělohlav.

Ten by na přelomu října a listopadu mohl v kádru uvítat i Tomáše Vaka, kterého českobudějovičtí fanoušci dobře znají. "Nyní je v Kazachstánu a jsme s ním v kontaktu," řekl Petr Sailer. "Pokud se nám povedou sehnat peníze, tak vynaložíme všechno úsilí, abychom Tomáše získali."

Po odchodu HC Mountfield musel subjekt HC Motor vybudovat nové zázemí. "Do rozpočtu nám zasáhly věci jako nákup praček, sušiček a dalšího vybavení. Když jsme sem přišli, tak tu nic nezbylo," dodal Bednařík.

A jak je to se spoluprací HC České Budějovice (mládež) a HC Motor České Budějovice? I to objasnil nový generální manažer pan Bednařík: "Pro letošní rok zde budou působit dva hokejové subjekty. Naše jednání nadále probíhají, aby bylo možné hrát pod jedním subjektem v další sezóně."

Cíle do ročníku 2013/2014 nejsou velké, ale zároveň mohou být úspěšné. Klub na postup do extraligy nemyslí, ale pokud by vybojoval baráž, tak by o něj zabojoval.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....