Banes Motor České Budějovice
13.09.2013, Michal Špírek

Ve druhém kole se Motor v sobotu představí v Třebíči

V úvodním kole sice Motor neuspěl, ale už v sobotu má možnost získat první body sezóny na třebíčském ledě. Utkání začíná v 17:30.

Z tábora Motoru

Jihočeši před téměř šestitisícovou návštěvou v prvním kole podlehli Havlíčkovu Brodu 0:3. Teď už ale svěřenci trenéra Bělohlava vyhlížejí další zápas, venkovní premiéru si připíší na stadionu SK Horácké Slavie Třebíč. Jak vidí šance týmu při prvním venkovním utkání Motoru kapitán Aleš Kotalík? "Možná, že nám to zrovna bude vyhovovat, snad zvítězíme. Máme zkušené kluky. Věděli jsme, že doma budeme do soupeře bušit. A dopadlo to tak, jak jsme nechtěli. Oni dali gól z brejku a z přemíry snahy další góly," vzpomenula hvězda budějovického kádru ještě na utkání s Rebely. I v Třebíči budou mít hokejisté Motoru vydatnou podporu svých fanoušků, chystají se za nimi hned tři autobusy příznivců.

2. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč - HC Motor České Budějovice

sobota 14. 9. 2013, 17:30
MANN+HUMMEL aréna

O soupeři: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928 ( ve stejný rok jako AC Stadion České Budějovice)
Stadion: MANN+HUMMEL aréna (kapacita 5000 diváků)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo v ZČ (v semifinále vypadnutí s Ml. Boleslaví)
Hlavní trenér: Kamil Pokorný

Sestava z posledního zápasu

Falter – Bilčík, Dlapa, Rangl, Malena, Dietz, Hruška – Laš, Dolníček, Čuřík – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Kadela E., Křivohlávek, Němec – Paták, Moučka, Přibyl.


Třebíč, to bylo v loňském ročníku největší překvapení první ligy. A překvapení pro třebíčské příznivce skutečně velice příjemné. Bílé hvězdy obsadily čtvrté místo, když v semifinále zatápěly i favorizované Mladé Boleslavi. Třebíč má k dispozici vyrovnaný kádr hráčů, kteří dovedou táhnout za jeden provaz. Bojovnost, pracovitost, obětavost, to jsou hlavní zbraně Třebíče.

Tým se musel v létě vypořádat s odchodem loňské opory mezi tyčemi Marka Čiliaka. Třebíči se nakonec podařilo sehnat náhradu v podobě Martina Faltera. Horácká Slavia se bude spoléhat na hru své první lajny ve složení Laš - Dolníček - Čuřík. V sezóně pak bude spolupracovat s extraligovou Kometou, od které má vyřízené na střídavé starty hned několik hráčů.

V prvním kole Třebíč nestačila na Olomouc a prohrála 1:3. Svěřenci trenérů Pokorného a Nováka sice vedli od první třetiny, jenomže v závěrečném dějství domácí Hanáci během pěti minut za Faltera nasypali tři branky a rozhodli o osudu zápasu.

Zaostřeno na: Martin Falter

Třebíč stavěla v posledních ročnících na výborných výkonech brankářů, ať už Šimona Hrubce či loni Marka Čiliaka. Jak se povede Martinu Falterovi? Devětadvacetiletý gólman bude čerpat z extraligových zkušeností, které nasbíral v dresu Vítkovic, Kladna, Sparty a naposledy Komety Brno.

Věděli jste, že...

... stejně jako České Budějovice zažil i třebíčský hokejový klub loni soutěžní ročník, v němž slavil 85 let od založení? V roce 1928 vznikl klub Horácká Slavia, který poté prošel několika změnami názvů, až se roku 1991 vrátil po 43 letech k původnímu názvu.
Foto: Petr Kraus
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....