Banes Motor České Budějovice
14.09.2013, Lukáš Dvořák

Fanoušci v extralize vyjádřili Motoru svou podporu!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na jihu Čech se sice od nové sezóny extraliga nehraje, ale příznivci třinácti extraligových klubů dali jasně najevo, koho si přejí v nejvyšší soutěži. První kolo startujícího ročníku ukázalo, že by chtěli co nejrychlejší návrat celku z Českých Budějovic.

Celá akce byla plánovaná již několik týdnů dopředu. Jakmile bylo jasné, že tradiční hokejová bašta přijde o svou extraligovou příslušnost, semkly se prakticky všechny fancluby prostřednictvím sociálních sítí, bez ohledu na vztahy mezi sebou. Svým počínáním chtěly vyslat jasný signál do Hradce Králové. A během čtvrtečních a pátečních podvečerů se jim to náramně povedlo.

Choreo v Litvínově

I když se fantazii meze nekladly, velká většina týmů se shodla na společném námětu. Tím bylo velké logo Motoru společně s nápisem "Tradici si nekoupíte", který vše perfektně vystihl. Vše začalo již na utkání Litvínov - Zlín. Fanoušci navíc během utkání několikrát skandovali "Motor!", což každého českobudějovického fanouška muselo zahřát u srdce. ,,Nás samozřejmě taková podpora extraligových klubů nesmírně těší a jsme na ni hrdi. Všem, kteří toto plánovali a zrealizovali, patří ohromný dík! Pro nás je to zároveň závazek k tomu, abychom se co nejdříve do nejvyšší soutěže vrátili," konstatoval s úsměvem prezident klubu, Roman Turek.

Choreo Slavie Praha

Asi nejvíce sledované utkání bylo právě na pražské Spartě, kam dorazil celek z Hradce Králové. Sparťanští fanoušci se náležitě připravili. Obří transparent smrtky s kosou doplnil velmi výstižný text, jenž byl náležitě odměněn potleskem. ,,Každého z nás tohle potěšilo a rádi vidíme, že nás týmy v extralize v našem počínání podporují. Jenom díky tomu se tam ale neprobojujeme. Proto musíme využít podpory všech fanoušků, kterou přeneseme i na ledovou plochu, kde budeme vyhrávat," burcuje Petr Sailer, provozní ředitel Motoru. A generální manažer Stanislav Bednařík dodává: ,,Takový respekt soupeřů si hráči a fandové nevybudují za rok a českobudějovický hokej na tom také pracuje téměř 90 let, chceme všem, kdo se do naší podpory zapojili, moc a moc poděkovat!"

Choreo na Spartě

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....